Munkahelyteremtő támogatás a hazai vállalkozásoknak

Munkahelyteremtő támogatás a hazai vállalkozásoknak

Tízmilliárd forint értékben kaphatnak támogatást hazai mikro-, kis- és középvállalkozások. Kifejezetten munkahelyek teremtésére hozták létre a pályázatot, amelyen azok a cégek vehetnek részt, amelyeknek legalább egy lezárt üzleti évük van.

A világcégek számára készített mezőgazdasági részegységek minőségi előállításához két dologra van szükség: hozzáértő szakemberekre és korszerű termelő-berendezésekre. A Csornai Hantech Gépgyártó és Forgalmazó Zrt. felismerve ezt az igényt, 2000-ben döntött úgy, hogy gyakorlati képzőhelyet kínálva, beszáll a szakmunkásképzésbe. A vállalat még abban az évben együttműködési megállapodást kötött a csornai Kossuth Lajos Szakiskolával. Az iskola az elméleti, a Hantech a gyakorlati képzést kínálja a pályaválasztó fiatalok számára.

A cégnek jelenleg ötszáz alkalmazottja van, a tulajdonos kiemelte, számukra nagyon fontos az az elképzelés, hogy a képzett szakemberek maradjanak itthon, itt találják meg boldogulásukat. Amennyiben a szakmai tudás mellé emberséget is kapnak, akkor szinte biztosan nem mennek el, ha elmennek, akkor biztosan visszajönnek. A Hantech által gyártott termékek jelentős részét exportra gyártják, a lehető legmodernebb technikával, hiszen a cég számára a fejlesztés is kiemelt szerepet kap. Mindezek mellett a szakembereket jól meg kell fizetni és akkor biztosan nem mennek el, itthon maradnak Magyarországon.

Breuer Péter