Halász János: Vona Gábort, hogy kérjen bocsánatot a nyugdíjasoktól

VONA GÁBOR KÉRJEN BOCSÁNATOT A NYUGDÍJASOKTÓL!

 

A Fidesz felszólítja Vona Gábort, hogy kérjen bocsánatot a nyugdíjasoktól – jelentette ki Halász János. A szóvivő aláhúzta, a Jobbik elnöke írásával 3 millió időskorút sértett meg.

Július 22-én Vona Gábor egy bejegyzést írt a Facebook-on. A Fidesz-frakció szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján leszögezte, tűrhetetlen és elfogadhatatlan, ahogyan Vona Gábor ebben az írásban a nyugdíjasokon gúnyolódik. A „remegő kezű”, „kis bevásárlókocsijukat toló” nyugdíjasokon gúnyolódik, tűrhetetlen stílusban minősítgeti őket – tette hozzá.

Vona Gábor Orbán Viktor tusnádfürdői beszéde napján fakadt ki a nyugdíjasokra, írásából kiderül, hogyan gondolkodik valójában róluk – mondta el a képviselő. A Jobbik elnöke beszámol róla, hogy az egyik utcai fórumán a nyugdíjasok hogyan érkeztek. Halász János idézett Vona írásából. „Akiknek a szemeiben gyűlölet lobogott, a szájukból pedig a szennyvíz folyt, miközben húzták a kis bevásárlókocsijukat”; azt is írja: „hétköznapokon kedves bácsikák és nénikék magukból kivetkőzve ugranak egymásnak, vért akarnak ontani remegő kezeikkel, ordibálnak trágárul és hörgik fel a XX. század minden traumáját”.

Fotó: fidesz.hu

A fideszes politikus aláhúzta, Vona Gábor így gondolkodik a nyugdíjasokról, gúnyolódik a remegő kezükön, bevásárlókocsijukon, fejükre olvassa az öregedést, a XX. század gyötrelmeit és veszteségeit, és azt is, hogy véleményük van a világról. Vona Gábor ezzel 3 millió időskorút sértett meg – tette hozzá. A Fidesz felszólítja Vona Gábort, hogy kérjen bocsánatot a nyugdíjasoktól – jelentette ki Halász János.