15. Maccabi Európa Játékok előtt

15. Maccabi Európa Játékok előtt

Az EMG2019 Sport Szervezői Kft cégvezetője, Stern Péter és a Maccabi VAC elnöke, Jusztin Ádám márciusban Izraelbe látogatott, hogy részt vegyenek a Maccabi Világszövetség éves kongresszusán. A külföldi út alatt számos megbeszélésre került sor, melyeken több nemzetközi stratégiai együttműködést kötöttek a budapesti Maccabi Európa Játékokkal kapcsolatban.

Az egyik legjelentőségteljesebb megállapodás Jeruzsálemben született meg, ahol az EMG2019 képviselői Izrael Kulturális és Sportminisztériumának államtitkárával, Yossi Sharabival találkoztak. A találkozón részt vett Motti Tichauer, az Európai Maccabi Szövetség elnöke és a szervezet ügyvezetője, Stella Syrkin is.

A felek megegyeztek, hogy a 15. Maccabi Európa Játékok előtt és közben kiemelt figyelmet kapnak az izraeli kulturális és turisztikai programok. A fokozott kulturális jelenlét az Új Hidegkuti Nándor Stadionban megrendezendő nyitó- és záróünnepség alatt éri el csúcspontját, melyen számos izraeli műsorszám várható.

A minisztériummal kötött együttműködés révén lehetőség nyílik bemutatni Izrael kulturális sokszínűségét Budapesten, melyet a nemzetközi Maccabi sportközösségen kívül a hazai zsidó és nem zsidó lakosság is egyaránt érdeklődéssel fogadhat majd.