Felavatták a Brüll család felújított kriptáját a Kozma utcai zsidó temetőben

Felavatták a Brüll család felújított kriptáját a Kozma utcai zsidó temetőben

Forás: bzsh.huhet.tv

 

Pénteken délelőtt ünnepélyes keretek között került felavatásra a Nemzeti Örökség Intézete és az MTK Budapest által felújított Brüll kripta a Kozma utcai zsidó temetőben. A megemlékezésen sportvezetők, hitközségi vezetők, az MTK szurkolói, valamint a magyar sportvilág képviselői is tiszteletüket tették.

A megemlékezés Fekete László főkántor imájával, és elénekelt zsoltárjával kezdődött, majd az emlékezők közösen elmondták a Kádis imát.

Elsőként Radnainé dr. Fogarasi Katalin a Nemzeti Örökség Intézetének főigazgatója beszélt a kripta felújításáról, a Brüll család legjelesebb képviselőjéről Brüll Alfrédról, majd elmondta, hogy a Kozma utcai, illetve a Salgótarjáni úti temető sírjainak rendbehozatala továbbra is kiemelt feladata az Intézetnek.

Dr. Deutsch Tamás az MTK Budapest elnöke szívhez szóló beszéddel emlékezett meg az MTK korábbi, mint mondta örökös elnökéről, és örömét fejezte ki, hogy a nagy előd nyughelye végre ismét méltó Brüll Alfréd nevéhez.

A temető bejáratánál, de a temetőn kívül a Budapest Klezmer Band két zenésze Nagy Anna és Kohán István adtak elő az alkalomhoz illő darabot, ezzel is tisztelegve a Brüll család előtt.

Brüll Alfréd minden idők legnagyobb magyar sportszervezője, mecénása, szponzora, minden nemes ügy lelkes támogatója volt. Neve összeforrt az MTK-val, amelynek száz éve elnökévé választották és végig megmaradt ezen a poszton. Többek között rá is emlékezhetnek péntek délelőtt a Kozma utcai temetőben.