2017-ben 325 milliárd forinttal több jut az egészségügyre

AZ EGÉSZSÉGÜGYBEN DOLGOZÓK SZÁMÍTHATNAK A FIDESZRE

2017-ben 325 milliárd forinttal több jut az egészségügyre, mint az MSZP által utoljára benyújtott költségvetésben – jelentette ki Halász János szombati sajtótájékoztatóján.

A mai napon Rétvári Bence államtitkár sajtótájékoztatót tartott az egészségügyi dolgozók béremeléséről.Ez is mutatja, míg a szocialista kormányzás idején az egészségügyi dolgozókat létbizonytalanságba sodorták, ma a Fidesztől megbecsülést és támogatást kapnak – fogalmazott Halász János.

„AZ ÁPOLÓK BÉRE 2019-RE ÁTLAGOSAN 65 SZÁZALÉKKAL EMELKEDIK, AZ EGÉSZSÉGÜGYI SZAKORVOSOK ÉS SZAKGYÓGYSZERÉSZEK BÉRE PEDIG 207 EZER FORINTTAL NŐ.”

A Fidesz-frakció szóvivője emlékeztetett, Gyurcsányt és a szocialistákat soha nem érdekelték sem az egészségügyi dolgozók, sem a betegellátás, ők csak üzletelni akartak a betegeken.

600 milliárd forintot vontak ki az egészségügyből, eladósították és leépítették a kórházakat, fizetőssé akarták tenni az egészségügyet, be akarták vezetni a vizitdíjat és a kórházi napidíjat, létbizonytalanságba sodorták az ápolókat és az orvosokat. Hatezer egészségügyi dolgozót üldöztek el a pályáról és az összeomlás szélére sodorták a mentőszolgálatot és a teljes betegellátást – sorolta a képviselő.

Halász János felhívta a figyelmet arra, az egészségügyi dolgozók az ellenzékre ma sem számíthatnának, hiszen az ellenzéki pártok a baloldaltól a Jobbikig nem szavazták meg a jövő évi költségvetést, amely az egészségügyi dolgozóknak béremelést és az egészségügynek az ideinél 220 milliárd forinttal többet biztosít.

Az egészségügyben dolgozók számíthatnak a Fideszre

A polgári kormány 2010 óta folyamatosan pótolja az egészségügytől elvett pénzeket, csökkenti a kórházak adósságát, 500 milliárdos fejlesztést indított az egészségügyben, így sorra újulnak meg a kórházak, a rendelők, a mentőállomások – fejtette ki a fideszes politikus.

Halász János arról is beszélt, míg a balliberális kormányzás elvett az egészségügyi dolgozóktól, a polgári kormány számukra minden eddiginél nagyobb béremelési programot indított. Eddig 300 milliárd forintot fordítottunk az egészségügyi dolgozók béremelésére és a most indult béremelési program két év alatt pedig újabb 100 milliárd forintot ad az egészségügyi dolgozóknak – sorolta. Hozzátette: ennek köszönhetően az ápolók bére 2019-re átlagosan 65 százalékkal emelkedik, az egészségügyi szakorvosok és szakgyógyszerészek bére pedig 207 ezer forinttal nő.

A szóvivő kitért arra is, hogy a betöltetlen háziorvosi és gyermekorvosi praxisok betöltésére ösztöndíjprogramot, letelepedési és praxisvásárlási támogatást biztosítanak, és jelentős összegekkel támogatják a fiatal orvosokat, a háziorvosokat, a védőnőket, és a házi gyermekorvosokat.

2017-ben 325 milliárd forinttal több jut az egészségügyre, mint a szocialisták által utoljára benyújtott költségvetésben. Az egészségügyben dolgozók számíthatnak a Fideszre – fogalmazott Halász János.