Kósa Lajos: A PARLAMENTNEK FEL KELL LÉPNIE A SZÉLSŐSÉGES SZERVEZETEK ELLEN

A parlamentnek meg kell vizsgálnia, hogy van-e olyan szervezet, amelyet parlamenti pártok támogatnak közvetlenül vagy pártalapítványon keresztül – mutatott rá Kósa Lajos.

Az elmúlt időszak történései rávilágítottak arra, hogy a parlament demokratikus pártjainak komoly felelőssége és teendője van a szélsőséges szervezetekkel kapcsolatban – közölte a Fidesz frakcióvezetője hétfői napirend előtti felszólalásában.

„A BŐNYI RENDŐRGYILKOSSÁG VILÁGOSAN MEGMUTATTA, HOGY A PARAMILITÁRIS SZERVEZETEKET KOMOLYAN KELL VENNI.”

Kifejtette: a bőnyi rendőrgyilkosság világosan megmutatta, hogy a paramilitáris szervezeteket komolyan kell venni. Igenis fel kell lépni e szervezetek ellen, melyek veszélyeztetik Magyarország társadalmi berendezkedését, amelyek fegyvert tartanak és szervezkednek. Egyúttal hangsúlyozta: nem elég abban bízni, hogy a magyar bíróságok eljárnak e szervezetekkel szemben, meg kell nézni, hogy a parlament van-e teendője.

Az, hogy az MNA tagjainál valóságos fegyverarzenált találtak, több mint megdöbbentő – húzta alá Kósa Lajos. A szervezkedés, a fegyveres erőszak, a gyilkosságra való felkészülés mindenképp üldözendő – szögezte le. Ezért a parlamentnek meg kell vizsgálnia, hogy van-e olyan szervezet, amelyet parlamenti pártok támogatnak közvetlenül vagy pártalapítványon keresztül – mutatott rá.

Fotó: fidesz.hu

Ha azt látjuk, hogy rendőrt gyilkolnak és komolyan veszélyeztetik a közbiztonságot, akkor fel kell tárni ezeket a tevékenységeket és meg kell akadályozni, hogy ezek a szervezetek bármilyen finanszírozást kapjanak – húzta alá a Fidesz frakcióvezetője, megjegyezve: a parlament szakbizottságai a szükséges lépéseket megtették.

Egyúttal hangsúlyozta: ha bármelyik politikai pártnak kapcsolata van ezekkel a szervezetekkel, az kizárja magát a demokratikus közösségből. Amikor azt látjuk, hogy az ellenzék különböző nemzetbiztonsági kérdésekben együttműködik, az egy politikai ügy – utalt Kósa Lajos arra, hogy az alkotmánymódosítás kapcsán egy MSZP-Jobbik-DK tengely alakult ki. Azonban a Fidesz frakcióvezetője szerint nem lehet olyan párt a parlamentben, amely kapcsolatban van vagy finanszíroz ilyen szervezeteket.