Nem éri bántódás az iszlám zugiskolákat Angliában

Nem éri bántódás az iszlám zugiskolákat

Most azonban szókimondóan figyelmeztet a problémára Sir Michael Wilshaw, az Ofsted vezetője.

A politikai korrektség az oka annak, hogy a hatóságok nem vesznek tudomást az illegálisan fenntartott iszlám iskolákról, figyelmeztette a közvéleményt a tanintézetek értékeléséért felelős tanfelügyeleti szerv, az Office for Standards in Education – Ofsted – vezetője.

100243544_Schools_0_246907c.jpg

Sir Michael a balos-iszlám vezetésű tanácsokat vádolja szabotázzsal

Sir Michael Wilshaw azt állítja, vannak olyan tanácsok, amelyek elszabotálják az Ofsted azon kísérleteit, amelyekk azt próbálják megakadályozni, hogy gyerekek a sehová nem regisztrált, senki által nem engedélyezett zugiskolákban tanuljanak.

Az engedély nélkül működő mohamedán hitiskolák számát százhatvanra becsülik. Ez az elburjánzás nem lett volna lehetséges, ha az önkormányzatok nem hunynak szemet. Az Ofsted első embere szerint főként munkáspárti vezetésű választókerületekről van szó, mivel Labour vezette tanácsok ott keletkeznek, ahol magas a muszlim szavazók aránya, illetve ahol maga a tanács is tele van mohamedánokkal.

4896.jpg

Erőltetik, ami nem megy

Sir Michael Wilshaw a Timesnak adott interjújában azt állította, a helyzet valamelyest a hetvenes-nyolcvanas éveket idézi, amikor számos helyhatóság nem mert konfrontálódni a Szocialista Munkáspárttal, mert tartott részint a szavazóktól, részint a tanácsokba már beválasztott szélsőbaloldaliaktól. (A Szocialista Munkáspárt Nagy-Britannia mára eljelentéktelenedett trockista pártja, amely harminc-negyven évvel ezelőtt élte a fénykorát.)

Az Ofsted figyelmeztetéseit eddig londoni, wolverhamptoni és staffordshire-i zugiskoláknak kézbesítették, és a tanfelügyelet hat „tanintézet” ellen próbál ügyészségi vizsgálatot indítani.

iStock_000080514563_Small-2.jpg

A tananyag sok esetben köszönő viszonyban sincs azzal, amit a brit oktatás megkövetel

A regisztrált muszlim iskolák sem okvetlenül felelnek meg az Ofsted által képviselt követelményeknek, így januárban egy muzulmán magániskola bukott meg azon, hogy a tanfelügyelők a megkövezést taglaló művekre bukkantak az iskolai könyvtárban.

Szintén kétségek merültek fel a kelet-londoni Tower Hamletsben lévő Jamiatul Ummah Iskolával kapcsolatban, ahol egyebek közt azt tanították a gyerekeknek, hogy a zene és a tánc a sátán műve. Ezt nem csak bizonyos fajta zenére és táncra értették, hanem en bloc mindkét műfajra.

Islamic-school-Birmingham-dancing-devil-extreme-views-Ofsted-568467.jpg

A Darul Uloom Iszlám Főiskola Birminghamben

A birminghami Darul Uloom Iszlám Főiskolára bejelentés nélkül érkező tanfelügyelők arról győződhettek meg, hogy a tanítás örvén iszlamista uszítás folyik. Mint jelentették, a tanintézmény nem védelmezi a tanítványokat a „szélsőséges nézetektől”. Az iskola ugyan azzal védekezett, hogy a brit és az iszlám értékeket együttesen tanítja, de az ellenőrök itt is olyan szórólapokra bukkantak, amelyeken az ördögöt teszik felelőssé a zenéért és a táncért, és mindkettőt tiltottnak minősítik. Érdemes megjegyezni, hogy az ilyen nézetek korántsem jellemzők az egész iszlám világra, sokkal inkább az Iszlám Állam terrorszervezetre.