Miből épít Anglia kerítést?

Miből épít Anglia kerítést?

Te jó ég, Németország meg ne vonja a kolbászt!

Megsokasodtak a fenyegetések európai részről arra az esetre, ha a brit állampolgárok élnének törvényes jogaikkal, és maguk mögött hagynák az Uniót. Megszólalt a kancellár asszony, sületlenségeket beszélt egy zöld politikus, és most már az a veszély fenyeget, hogy büntetésből megvonják a Bratwurstot is.

039-bratwurst-und-sauerkraut.jpg

Bratwurst mit Sauerkraut: egy érv, amiért érdemes nemmel szavazni a referendumon

Kétségkívül nehéz idők elé néz a világ ötödik legnagyobb gazdasága, ami a világ negyedik legnagyobb hadseregét vonultatja fel. Azok az európai politikusok, akik vonakodnak levonni a kézenfekvő tanulságot eszeveszett politikájuk csődjéből, most rettegnek, hogy egy nettó befizető távozik.

A németek szélsőbaloldali Zöld Pártjának vezetője, Natalie Bennett a Brexit-népszavazás feletti acsargásában odáig ment, hogy kifejtette: Nagy-Britannia voltaképp nem is demokrácia, a valódi demokrácia ezzel szemben nem más, mint az Európai Unió. Hozzátehette volna még Orwell után, hogy a háború: béke, és mindig is Óceániával álltunk hadban.

green-party.jpg

Natalie Bennett. Ilyen érvek tellenek tőle

Natalie Bennett nevetséges, a demokratikus államberendezkedést feltaláló Nagy-Britanniát kárhoztató kijelentései arra mutatnak rá, hogy a népszavazás közeledtével az eurokrata brüsszeli réteg egyre inkább pánikol. A UK az Unió három alappilléréből az egyik, és kérdés, hogy kiesése mekkora érvágást okozna az uniós pénzügyeknek.

A zöldpárti politikus azt bizonygatta Nick Ferrari kérdéseire az LBC-n, hogy az Európa Parlament tagjainak megválasztása lényegesen demokratikusabb folyamat, mint amikor a britek a Westminsterbe küldik képviselőiket. Arra a kérdésre, hogy ugyan ki választotta meg például Jean-Claude Junckert, Bennett kitérő választ adott.

Bennett azt is találta mondani, hogy a bevándorlók nem felelősek a UK „alacsony bérkultúrájáért” (!).

rtx27b95.jpg

Angela Merkel kancellár asszony a napokban azzal fenyegette meg a UK-t: ha elhagyja az EU-t, oda többé nem lesz visszatérés.

Boris Johnson volt londoni polgármester, a toryk prominense szerint az uniós vezetők a pánikgomb után kapkodnak.

Minden idők legfurcsább fenyegetése szintén német részről hangzott el. Németország dömpingszerűen kezdte importálni világhírű kolbászát, a bratwurstot, hogy minden brit tisztában legyen azzal, mit veszít, ha kilépnek az Unióból. Azt hisszük, ennél bizarrabb érv még nem hangzott el referendumok előtti kampányokban.

Sausage3-568846.jpg

A németek egyelőre még nem kötelesek hálál előírások szerint gyártani

A Jungen Unternehmen szakszervezet beindította a „Bratwurtsttal a Brexit ellen” kampányt, melynek keretében még osztogatják is a világhírű, sertés-, marha- és borjúhús keverékéből gyártott német kolbászt, hogy minél több emberrel éreztessék, mit fognak „veszíteni” a britek,. ha kilépnek az Unióból. A dolog logikája nem teljesen világos. Eltekintve attól, hogy az angolok Bratwurst nélkül is világbirodalmat építettek már egyszer, érthetetlen, miből következik, hogy kilépés esetén nem lesz majd Nagy-Britanniában német import élelmiszer. Nem fogják eladni?