Kósa Lajos a parlamentben

Minden általunk elérhető eszközzel küzdenünk kell a migráció és a kényszerbetelepítés ellen – jelentette ki Kósa Lajos a parlamentben.

Kósa Lajos napirend előtti felszólalásában kitért a hétvégi ötven halálos áldozattal járó orlandói lövöldözésére. A lövöldöző Omar Mateenről kiderült, hogy a világ legnagyobb biztonsági cégének alkalmazásban állt, és egy Afganisztánból bevándorló család gyermekeként született az Egyesült Államokban.

„A KONTROLLÁLATLAN MIGRÁCIÓ, A KÉNYSZERBETELEPÍTÉS, AZ INTEGRÁLÓDNI NEM TUDÓ ÉS NEM IS AKARÓ TÖMEGEK BEÁRAMLÁSA ÓRIÁSI VESZÉLYEKET REJT MAGÁBAN.”

Ez a tragédia újra rámutat arra, hogy az a migrációs hullám – aminek kapcsán teljesen ellenőrizetlenül nagyszámú tömegek áramlanak be az Egyesült Államokba, Európába vagy Magyarországra -, együtt jár a terrorveszéllyel és az erőszak növekedésével – jelentette ki a képviselő.

Kósa Lajos az eset kapcsán aláhúzta, nyilvánvaló, hogy rendkívül nehéz, majdnem megoldhatatlan ezeknek a bevándorlóknak az integrációja.

A frakcióvezető kiemelte, a kontrollálatlan migráció, a kényszerbetelepítés, az integrálódni nem tudó és nem is akaró tömegek beáramlása óriási veszélyeket rejt magában, ezért ennek a folyamatnak gátat kell szabni a határok védelmével.

Fotó: fidesz.hu

Kósa Lajos hangsúlyozta, minden ilyen tragédiánál újra felvetődik az a kérdés, hogy hány tucat, hány száz ártatlan embernek kell még meghalnia ahhoz, hogy a kényszerbetelepítést és a korlátlan migrációt támogató politikai erők hajlandóak legyenek elgondolkodni azon, hogyan lehet biztosítani az emberek életét, vagyonát. Úgy látszik, még nem volt elég halott és dráma ahhoz, hogy a „nagyon trendinek számító” liberálbaloldali megközelítés megváltozzon ebben a kérdésben. Ezért kell küzdenünk minden általunk elérhető eszközzel a migráció és a kényszerbetelepítés ellen – szögezte le Kósa Lajos.