Lázár János:a hírszerzés jó munkát végzett 2015-ben

Jó munkát végzett tavaly a titkosszolgálat

 

 

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint jó munkát végzett 2015-ben a magyar hírszerzés.

Lázár János, miután a parlament nemzetbiztonsági bizottsága hétfői zárt ülésén Pásztor Istvánnal, az Információs Hivatal főigazgatójával beszámolt a magyar hírszerzés múlt évéről, újságíróknak azt mondta: :, olyan információkat gyűjtött össze, amelyek az ország biztonságát jelentős mértékben erősítették.

lázár mikrof

A beszámoló döntő része a 2015-ös „bevándorlási és migrációs krízissel” foglalkozott, tájékoztatták a testületet, hogy a hírszerzés – más magyar titkosszolgálatokkal – együttműködve a kormány és a törvényhozás döntéshozatalát hogyan és milyen módon tudta támogatni – tette hozzá.
Lázár János elmondta, hogy készen állnak a bizottságnak tájékoztatást adni arról, hogy a paksi beruházás hogyan halad, ezért ősszel egy önálló bizottsági ülést szentelnek a témának.
Közölte, a testület előtt a bizottság szocialista elnökének kérdésre válaszolva elmondta, hogy a jelenleg rendelkezésre álló információk alapján a hírszerzés szerint a labdarúgó Európa-bajnokság megrendezésének vannak biztonsági kockázatai. A francia titkosszolgálattal folyamatos a partneri kapcsolatos, és a külügyminisztérium az Európa-bajnokság  megkezdése előtt a kiutazóknak minden szükséges információt rendelkezésre bocsát majd – mondta Lázár János.

Megjegyezte, parlamenti képviselőként az a benyomása, hogy az amerikai titkosszolgálatok határozottabban ítélik meg a biztonsági kockázatot. „Európában ennek a megítélése talán a labdarúgás iránti elfogultságból kicsit más” – fogalmazott. Lázár János azt mondta, ma a titkosszolgálati világban közkonszenzus van abban, hogy az Európa-bajnokság megrendezésének komoly biztonsági kockázatai vannak.