A Miniszterelnökséget vezető miniszter az 50. Kormányinfón

Amikor befolyásos amerikai személyiségek nyilatkoznak, akik Soros György barátai, szövetségesei, mögöttük midig ő lelhető fel, és az ő nézetei kapnak megnyilvánulási lehetőséget – jelentette ki Lázár János.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter az 50. Kormányinfón elmondta, az utóbbi napokban több Magyarországot elítélő nyilatkozat is megjelent, mely a bevándorlással függ össze. Most Magyarország, néhány más országgal, így Ausztriával együtt a bevándorlás útjában áll – jegyezte meg.

„SOROS GYÖRGY AZ ELMÚLT ÉVBEN TÖBB ALKALOMMAL IS NYILATKOZOTT ARRÓL, HOGYAN KELL BETELEPÍTENI BEVÁNDORLÓKAT EURÓPÁBA.”

Lázár János aláhúzta, az ország határát kerítéssel védjük, és az európai politikai térben mindent elkövetünk annak érdekében, hogy a korlátlan illegális bevándorlást ellenőrzés alá vonhassuk, különbséget téve a politikai menekültek és az illegális bevándorlók között, valamint megpróbáljuk megóvni Európát, hogy beláthatatlan társadalmi és gazdasági folyamatok következzenek be.

Hozzátette, ez több európai nagyhatalom és az Egyesült Államok politikájával is ellentétes. Az amerikai politika lényege, hogy minél több bevándorlót hozzanak Európába, ezzel szemben a mi meggyőződésünk az, hogy Európa határait meg kell védeni, és ha a kontinens országainak szüksége van a bevándorlásra, akkor ez csak ellenőrzötten, limitált számban legyen lehetséges – fogalmazott a miniszter.

Fotó: fidesz.hu

Lázár János felhívta a figyelmet arra, az Obama-féle meggyőződés egyik fő zászlóvivője, Soros György az elmúlt évben több alkalommal is nyilatkozott arról, hogyan kell betelepíteni bevándorlókat Európába.

Soros György – a Demokrata párt nagy támogatója, és a Clinton-házaspár mecénása – mindent megtesz azért Magyarországon és más európai országokban is, hogy helyet csináljon nézeteinek – fogalmazott a miniszter. Lázár János ezt kifejezetten veszélyes jelenségnek tartja hazánk számára.

A tárcavezető szerint arra lehet számítani a következő időszakban, hogy Soros György aktívan is kész fellépni az Orbán-kormány ellen, melyet az egyik legveszélyesebb európai politikai ellenfelének tekint. Amikor befolyásos amerikai személyiségek nyilatkoznak, akik Soros György barátai, szövetségesei, mögöttük midig ő lelhető fel, és az ő nézetei kapnak megnyilvánulási lehetőséget – fűzte hozzá.

A tárcavezető arra is felhívta a figyelmet, hogy az EUROPOL nyilvántartása szerint a kontinensre érkező több mint 1,5 millió bevándorló 6 milliárd dollárt fizetett embercsempészeknek, ezért nem egyszerű kihívással néznek szembe azok az országok, akik meg akarják védeni a határaikat.

Lázár János kitért arra, hogy az Országgyűlés előtt van a Belügyminisztérium (BM) új szabályozási javaslata, azért hogy a módosítás után egyetlen egy migráns se tartózkodhasson jogellenesen Magyarországon.

A tárcavezető ismertette a migráció aktuális adatait. Elmondta, idén Magyarországra 11840 ember lépett be illegálisan, abból 11697-en a szerb határszakaszon. Május 18-án 2472 illegális bevándorló tartózkodott hazánk területén, ebből 701 fő őrzött, 1375 fő nyitott befogadó intézetben, 39 fő tranzitzónában, és 357 fő idegenrendészeti őrzött szálláson, és 221 fő van, akiket nemzetközi védelemben részesített az ország – sorolta.

A miniszter arról is beszélt, az Országgyűlés döntése után a kormány készül a kvótaellenes népszavazás megtartására; jelenleg a tájékoztatás zajlik, melyben felhívják a polgárok figyelmét az ügy fontosságára.