Rogán Antal: Javasoljuk, hogy szeptember 3-4-én az Országgyűlés tartson rendkívüli ülést

Javasoljuk, hogy szeptember 3-4-én az Országgyűlés tartson rendkívüli ülést, és sürgős eljárás keretében tárgyalja meg és fogadja el a Btk. jelentős szigorítását az államhatár megsértése és az embercsempészet megvalósulása esetén – közölte Rogán Antal.

A legfrissebb adatok azt mutatják, hogy Magyarországon immár a 130 ezret is átlépte az országba illegálisan beérkező migránsok száma – mondta a Fidesz frakcióvezetője.

„MA MÁR HAZÁNK AZ UNIÓS FRONTORSZÁGOK KÖZÖTT ELSŐ HELYEN SZEREPEL, HISZEN AZ EU-BA ÉRKEZŐ ILLEGÁLIS MIGRÁNSOK FŐ ÚTVONALA IMMÁRON A BALKÁNON VEZET KERESZTÜL, AMINEK VÉGÁLLOMÁSA MAGYARORSZÁG.”

Kifejtette: óriási a migrációs nyomás hazánkon és az Európai Uniótól nem érkezett érdemi segítség a probléma kezelésére, ráadásul az EU-s intézmények az utóbbi hónapokban képtelennek bizonyultak a bevándorlás érdemi megoldására.

A fideszes politikus ennek kapcsán kiemelte: ma már hazánk az uniós frontországok között első helyen szerepel, hiszen az EU-ba érkező illegális migránsok fő útvonala immáron a Balkánon vezet keresztül, aminek végállomása Magyarország.

Mivel az Európai Uniónak nem sikerült érdemi megoldást kidolgoznia, ezért hazánknak saját magának kell megvédenie a határait – mutatott rá. Egyúttal hangsúlyozta, hogy a hatóságok visszajelzései alapján az egyre nagyobb számban érkező, a határt törvénytelenül átlépő bevándorlók „egyre követelőzőbbek és egyre agresszívebbek”.

Éppen ezért a Fidesz- és a KDNP országgyűlési képviselőcsoportja úgy látja, hogy Magyarország a fizikai határzáron kívül törvényekkel is védje meg határait – fogalmazott Rogán Antal.

Fotó: fidesz.hu
„A RENDKÍVÜLI ÜLÉSEN A HÁZ DÖNTSÖN ARRÓL IS, HOGY A CSALÁDI ADÓKEDVEZMÉNY IGÉNYBEVÉTELÉHEZ NE LEGYEN SZÜKSÉGES ADÓAZONOSÍTÓ JELET IGÉNYELNI A GYERMEKEKNEK.”

Meglátásuk szerint bűncselekménnyé kell nyilvánítani a határ törvénytelen átlépését és a határzár megrongálását is. „Kapjanak letöltendő börtönbüntetést azok, akik agresszíven és illegálisan próbálnak átjutni Magyarország határain” – szögezte le.

A frakcióvezető egyúttal jelezte, javaslatuk különösen szigorú büntetést irányoz elő azoknak az embercsempészeknek, akik közreműködnek határaink megsértésében.

Javasoljuk, hogy szeptember 3-4-én az Országgyűlés tartson rendkívüli ülést, és sürgős eljárás keretében tárgyalja meg és fogadja el a Btk. jelentős szigorítását az államhatár megsértése és az embercsempészet megvalósulása esetén – közölte. Ugyanakkor tájékoztatott arról is, hogy a Btk-módosításra az Igazságügyi Minisztériumot és a Belügyminisztériumot kérik fel, a törvényt a kormány terjeszti a parlament elé.

Rogán Antal beszámolt arról is, javasolni fogják, hogy a rendkívüli ülésen a Ház döntsön arról is, hogy a családi adókedvezmény igénybevételéhez ne legyen szükséges adóazonosító jelet igényelni a gyermekeknek. A hivatalos adatok szerint közel 200 ezer gyerek nem rendelkezik hazánkban adóazonosító jellel. Ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy ezt csak az ellenzék szavazataival tudja a parlament sürgősséggel tárgyalni, így csak a rendes ülés kezdete után fogadhatják el a módosítást.

A Fidesz frakcióvezetője reagált a nemzetgazdasági miniszter mai bejelentésére, mely szerint döntöttek az autó- és fogyasztási hitelek forintosításáról is. Ennek kapcsán a kormánypárti politikus megjegyezte: ez jó a családoknak és jó az országnak, hiszen megszabadulhatnak az árfolyamkockázattól.

„Ugyan piaci árfolyamon forintosítják az autó- és áruhiteleket, de ez a piaci árfolyam a kormány és a bankszövetség támogatásával mégis kedvezőbb” – utalt arra, hogy az állam és a Magyar Bankszövetség minden egyes svájci frank után 31 forint támogatást ad.