A Jeruzsálemben született amerikaiak nem Izraelben születek ?!

A legfelsőbb szintű amerikai bírói testület ezzel 6-3 arányban alkotmányellenesnek nyilvánított

jeruzsalemlogo

egy, a kongresszus által az amerikai külpolitikával kapcsolatban 2002-ben elfogadott törvényt, megerősítve, hogy egy külföldi ország és annak határainak elismerésére egyedül az elnök jogosult. A testület egyúttal kinyilvánította, hogy nem kíván beavatkozni az izraeli-palesztin konfliktusba. Az amerikai külügyminisztérium az ítéletet megelőzően arra figyelmeztetett, hogy az útlevél-bejegyzések módosítása felhördülést váltana ki szerte az arab és a muszlim világban.

A keresetet a 12 éves Menachem Binyamin Zivotofsky szülei nyújtották be, szinte azonnal a fiuk születését követően. Arra hivatkozva, hogy Jeruzsálemet Izrael fővárosának tekintik és hogy bevándorlási, honosítási és útlevélügyekben a kongresszus és nem az elnök az illetékes.

Jeruzsálemben született amerikaiak születési helyét Jeruzsálemként, nem pedig Izraelként, Jordániaként vagy Ciszjordániaként kell feltüntetni.

העליון בארה”ב: אמריקני יליד ירושלים אינו יליד ישראל
ניצחון גדול לעמדת אובמה, לפיה אין להכיר בריבונות על ירושלים עד להסכם עם הפלסטינים: בתום קרב שארך 12 שנה והחל בתביעת הילד מנחם זיבוטופסקי נקבע כי אמריקנים ילידי ירושלים לא יוכלו לכתוב בדרכון „ישראל” כמקום הולדתם
הפסידו בעתירה. מנחם זיבוטופסקי ואביו ארי (צילום: AP)

הפסידו בעתירה. מנחם זיבוטופסקי ואביו ארי (צילום: AP)

יליד ירושלים, לא יליד ישראל: בית המשפט העליון בארצות הברית החליט היום (יום ב’) לא להתערב בחוק הקיים ופסל בכך את האפשרות שילדים לאזרחים אמריקנים שנולדו בירושלים ירשמו את ישראל כמקום הולדתם. ההחלטה ניתנה ברוב של שישה שופטים מול שלושה.

לקריאת פסק הדין במלואו – לחצו כאן

עוד חדשות בעולם :

תיעוד: שוטר לבן תוקף נערה שחורה בביקיני

מדינת כלא: פשעים נגד האנושות באריתריאה

ארדואן אחרי המפלה: זה מה שהעם רצה

גרמניה: הבירה ששתה אובמה – בלי אלכוהול

מדובר ככל הנראה בסיומו של קרב משפטי שארך עשור. אותו קרב החל בעקבות תביעת הוריו של הילד מנחם זיבוטופסקי, יליד ירושלים בן 13, להורות למחלקת המדינה האמריקנית לרשום בדרכונו האמריקני כי הוא נולד במדינת ישראל. זו עשויה להיות התחנה האחרונה באותו עימות משפטי בין זיפוטובסקי לבין הממשל האמריקני, המסרב לציין בדרכון שירושלים נמצאת בישראל