Regős Róbert: Egyetlen klikkelés és kinyílik előttünk a világ

Regős Róbert: Egyetlen klikkelés és kinyílik előttünk a világ

 

Gombamód szaporodnak a médiumok világszerte, s az arányokban is nagymértékű átrendeződés tapasztalható. Ezek főleg az internetes felületek előretörését jelzik. Az ember többnyire fel sem kapja a fejét, ha újabb és újabb információk megosztásával foglalkozó site-ok indulásáról hall, ahogy akkor sem, amikor kérészéletűnek bizonyuló próbálkozások megszűnéséről szólnak a hírek. Az ingerküszöböt ma már jórészt csak azok az esetek érik el, amikor a politika otromba elefántja végez pusztítást a média törékeny porcelánboltjában.

 

E médiadömpingben persze – miért is ne lenne másképp – jórészt minden a pénzről szól. Ezért vagyunk kénytelenek elviselni félhülye villalakókat, ostoba sorozatokat, lojalitástól csöpögő hírműsorokat. Egyszóval mindazt, amitől estéről estére felfordul az ember gyomra, ha a kezébe veszi a televízió távirányítóját, s szörfözni kezd a csatornák között, vagy épp az egér gombját kattintgatva böngészi a különböző internetes portálokat.

Azonnal hozzá kell tenni persze, hogy tisztelet a kivételnek. Sajnos azonban a kivételnek az az alapvető természete, hogy kevés van belőle. Épp ezért kivétel. Meg az, hogy minden kivétellel szemben támasztott ellenszenv ellenére léteznek kivételek. A létezése mindazonáltal cseppet sem könnyű, mert az igénytelen kufárok oldaláról folyamatos támadásnak van kitéve. Még az is a kivételek természetrajzához tartozik, hogy gyakran van bennük gondolat. Ami a kivételt mozgatja, nem a pénz, hanem szándék és eltökéltség.

Biztosak lehetünk abban, hogy az indulóban lévő netes HetiTv a kivételek közé fog tartozni. Van benne kreatív gondolat, tisztességes szándék és eltökéltség. A koncepció önmagáért beszél. A folyamatos terrorfenyegetettség árnyékában, a közösségeknek a puszta létezésükért folytatott egymásnak feszülésében, valamint a felvirágzó és hanyatló kultúrák küzdelmében aligha találunk fontosabb gondolatot, illetve tisztességesebb szándékot, mint a segítséget a másik vallási meggyőződésének, kultúrájának és politikai elkötelezettségének megértésében.

 

A HetiTv erre vállalkozik. Élve a világháló adta lehetőséggel, valamennyi, a világra nyitott ember otthonába közvetíti azokat az értékeket, történelmi tényeket, hétköznapi szépségeket, a zsidó vallással kapcsolatos ismereteket, kulturális, vagy akár kulináris csemegéket, amelyek segítik megismerni és megérteni e sokat szenvedett közösséget, s amiből talán értelmezhetővé válik mindaz, ami aktuálisan történik e közösséggel kapcsolatban a nagyvilágban. A digitális csatorna mindennek köszönhetően egyszerre szól zsidóknak és nem zsidóknak.

Egy ilyen vállalás esetében talán a legfontosabb tényező a hitelesség. Ennek biztosítéka nem más, mint Breuer Péter,

breuer szemüveges dagi

 

ha úgy tetszik, ő egy személyben. Egy személyben, mert ő garancia arra, hogy a munkatársai körébe is csak hiteles emberek kerülhetnek. A HetiTv, ahogy Breuer maga is, otthon mozog majd Gázában, Jeruzsálemben, Ammanban és Budapesten. Az új televízió a szó legnemesebb értelmében egy többpilléres híd szerepét töltheti be Magyarország, Izrael és a világ között. Ha valaki disszidensként Rómán keresztül érkezik meg Jeruzsálembe, hogy aztán történelmet és filozófiát tanuljon Tel Avivban, majd vendéglátóipari tanulmányokat folytasson Haifán, az érti a saját világát a gyökerektől a virágzó fák gyümölcséig.

Ha pedig valaki olyan médiatapasztalattal rendelkezik, mint ő, a Szabad Európa Rádiótól a Kossuth Rádióig, akkor el is tudja mondani, mely félelmeink alaptalanok, vagy, hogy miképp kell közelednünk a másikhoz úgy, hogy megadjuk neki azt a tiszteletet, amely alapján mi is elvárhatjuk a tiszteletet magunk iránt. Breuer Péter digitális televíziója olyan vállalkozás, amely sikere esetén hozzájárulhat ahhoz, hogy egy jobb világban élhessünk. Elég hozzá egyetlen klikkelés és kinyílik előttünk a világ:  www.breuerpress.com/

 

 

 

  • HETITV

    hetitv

  • HALLJAD IZRAEL

    Halljad Izrael