Legalább háromszázezer gyerek karácsonyát teheti szebbé a MikulásGyár,

Sokan örömmel és szívesen segítenek a rászorulókon – jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Alexandra az idén tíz éves születésnapját ünneplő MikulásGyár megnyitóján.

Legalább háromszázezer gyerek karácsonyát teheti szebbé a MikulásGyár, az idén 10 éves kezdeményezés szervezői ugyanis ennyi adományra számítanak. A csomagokat december 5 és 21 között személyesen lehet leadni a gyűjtőpontokon, de lehetőség van ingyenes postai küldemény formájában is eljuttatni.

Kardos István a megnyitón emlékeztetett rá, tíz évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit először a MikulásGyár, azóta rengeteg adományt – tartós élelmiszert, tisztítószereket, játékokat, édességet – gyűjtöttek össze. A Magyar Vöröskereszt főigazgatója felhívta a figyelmet arra is, hogy ma van az önkéntesek napja, egyúttal megjegyezve, a kezdeményezést évek óta rengeteg önkéntes segíti.

Fotó: fidesz.hu
„RENGETEG GYEREKNEK SZERETNÉNK SEGÍTENI AZ IDÉN.”

Zsolnai Endre úgy fogalmazott, rengeteg gyereknek szeretnének segíteni az idén. A MikulásGyár főszervezője megköszönte minden önkéntesnek, munkatársnak és stratégiai partnernek az eddigi munkát.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra köszöntőjében elmondta, otthon a családban sokat beszélgettek a közelgő ünnepről, és a kislánya is összekészített egy csomagot, amit elhoznak majd a MikulásGyárba.

A főpolgármester-helyettes úgy fogalmazott, a kezdeményezés sikerét mi sem mutatja jobban, hogy a tíz évvel ezelőtti első alkalomhoz képest ebben az esztendőben tízszer annyi adományt várnak a szervezők. Sokan örömmel és szívesen segítenek a rászorulókon és a mélyszegénységben élőkön – fűzte hozzá.

Az eseményre ellátogatott Joulupukki, a lappföldi Mikulás is, aki köszöntötte a résztvevőket, és kiemelte a MikulásGyár mögött álló széles körű összefogást. Szavai szerint régen természetes volt, hogy az emberek segítettek a szűkösebb helyzetben lévőkön, és megosztották egymással a javaikat.

A megnyitón részt vett Molnár Róbert, a Magyar Posta üzleti és logisztikai vezérigazgató-helyettes, Ambrus Tamás, a Duna House Holding országos értékesítési vezetője, Kovács Katalin, a MikulásGyár háziasszonya, Széchenyi Tímea, a Széchenyi család hagyatékának és szellemiségének ápolója, Lomnici Zoltán, az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke, Szűcs Panni, a BVK Holding szóvivője, L.L Junior énekes, valamint Palocsay-Zubor Géza, a Jófogás.hu-t is működtető Schibsted Classified Media Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

A MikulásGyár idén is a már megszokott helyszíneken várja azokat, akik bármilyen ruhanemű, tisztító- és tisztálkodási szer, játék, édesség vagy tartós élelmiszer felajánlásával szeretnének hozzájárulni több százezer gyermek és fiatal karácsonyához: a felajánlásokat az 56-osok terén a főhelyszínen, a Mammut II.-ben, országszerte a Duna House irodáiban, a Győri ETO Parkban és minden postán várják. Új helyszínként az idén szintén 10 éves Premier Outlet jelenik meg a hivatalos gyűjtőpontok között.

A helyszínekhez csatlakoznak még a Budapesten novemberben megnyitott Jófogás Találkozási Pontok, amelyek az ünnepi időszakban a MikulásGyár adomány-gyűjtőpontként is funkcionálnak.

A MikulásGyárban összegyűlt adományokat a kezdetektől a Magyar Vöröskereszt és Mikulásgyár önkéntesei és munkatársai fogadják és juttatják el a rászorulóknak, nem lesz ez másképpen az idei évben sem.

A rendezvény védnöke Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője.