ORBÁN:A MAGYAROK SOHASEM ADJÁK FEL

Mi nem elbújni akarunk a küzdelmek elől, hanem benevezni a jövő nagy versenyeibe és ott győzelmet aratni – jelentette ki Orbán Viktor vasárnap, az új Fradi-stadion avatóünnepségén.

Első gondolatom a köszöneté. Köszönjük a Jóistennek, hogy megengedte, hogy megélhessük ezt a napot. Második gondolatom a tiszteleté. Tisztelet a tervezőknek, a mérnököknek, a munkásoknak, az FTC tagjainak és elnöküknek, mindenkinek, aki hozzájárult a Fradi-aréna felépítéséhez – mondta ünnepi beszédében a miniszterelnök, aki nagyrabecsülését fejezte ki a fradistáknak, a „Fradi-szívért.”

„AZÉRT LEHETÜNK ITT ÉS CSAK AZÉRT, MERT A MUNKÁBÓL ÉLŐ MAGYAROK A BAJ IDEJÉN IS TALPON MARADTAK.”

A becsületes magyar emberek nevében köszönöm a fradistáknak, hogy a Fradi-szív mindig nemzeti, piros-fehér-zöld színű is volt. Köszönöm, hogy önök a magyar nemzet szabadságának és függetlenségének hírnökei voltak, a legnehezebb kommunista időkben is.

Köszönöm, hogy évtizedekig tartották a lelket a magyarokban – fogalmazott a kormányfő, aki háláját fejezte ki „Magyarország minden polgárának, hogy mindössze négy évvel azután, hogy hazánk a csőd szélén tántorgott, képesek voltak a Fradi-aréna felépítéséhez szükséges pénzügyi, gazdasági erőt előteremteni.”

Azért lehetünk itt és csak azért, mert a munkából élő magyarok a baj idején is talpon maradtak, és megmutatták, hogy a magyarok sohasem adják fel, velük mindig, újra és újra számolni kell – hangsúlyozta Orbán Viktor. A miniszterelnök köszönetét fejezte ki a Ferencváros alapítóinak, hogy „megalapították, felépítették és megtartották a világ egyik legnagyobb sportklubját.”

„AKI ELBÚJIK A PRÓBATÉTELEK ELŐL, AKI LEBESZÉLI MAGÁT A MEGMÉRETTETÉSRŐL, MINDIG A SOR VÉGÉN FOG KULLOGNI.”

A kormányfő szerint a sport bizonyíték: élni nemcsak muszáj, élni jó. A sport a szabadság világába repít, mert itt a szorgalom, a tehetség, az akaraterő és sohasem az erő fog számítani.

A sport megmutatja ki vagy és kivé lehetsz, ha megdolgozol érte, és éppen ez az, amit meg kell értetnünk a gyermekeinkkel – hívta fel a figyelmet Orbán Viktor, rámutatva, „aki elbújik a próbatételek elől, aki lebeszéli magát a megmérettetésről, mindig a sor végén fog kullogni”.

„Mi nem elbújni akarunk a küzdelmek elől, hanem benevezni a jövő nagy versenyeibe és ott győzelmet aratni. Egyenesen és nyíltan akarunk belenézni gyermekeink szemébe, és azt mondani nekik: szerencsések vagytok, mert egy bátor, felemelt fejű és nagyra hivatott néphez tartozhattok, és csak rajtatok áll, hogy ez így is maradjon – fogalmazott. Orbán Viktor  a mai napot az „egész ország számára nagy napnak” nevezte, amely „tetterőnk és versenyképességünk kézzelfogható bizonyítéka.”

Ez a nap, mégis elsősorban az önöké, a fradistáké. A mai napon mindenki – azoké is, akiknek nem zöld vér folyik az ereikben – megemelik a kalapjukat a Ferencváros nagysága előtt. Az új stadiont ezennel átadom. Erkölcs, erő, egyetértés. Hajrá Fradi! Hajrá magyarok! – zárta beszédét Orbán Viktor.

A kormányfő beszédét követően sor került a Ferencváros-Chelsea gálamérkőzésre.