VALÓBAN A MAGYAR NEMZETI ÉRDEKEKET KÉPVISELI A JOBBIK?

VALÓBAN A MAGYAR NEMZETI ÉRDEKEKET KÉPVISELI A JOBBIK?

A Jobbiknak és Vona Gábornak megkerülhetetlen a felelőssége Kovács Béla ügyében – húzta alá Németh Szilárd.

Tegnap a nemzetbiztonsági bizottság ülésén egyértelműen kiderült, hogy Kovács Béla – a Jobbik EP-képviselője -, hazaárulást követett el akkor, amikor hosszú időn keresztül, szervezetten és konspiráltan működött együtt a titkosszolgálatokkal – vélekedett a testület fideszes alelnöke keddi sajtótájékoztatóján.

Ezért tett az Alkotmányvédelmi Hivatal feljelentést és ezért fordult a legfőbb ügyész Brüsszelhez Kovács Béla mentelmi jogának felfüggesztéséért – fűzte hozzá.

Németh Szilárd felidézte, hogy Kovács Béla Vona Gábor ajánlásával kerülhetett az Európai Parlamentbe. A tények tegnap is magukért beszéltek, amikor Vona Gábor és Mirkóczki Ádám „teljes súlyával kiállt Kovács Béla mellett” – mutatott rá.

 

„HOGYAN FORDULHAT ELŐ MAGYARORSZÁGON, HOGY EGY MAGÁT NEMZETI ÉRZELMŰKÉNT MEGHATÁROZÓ PÁRT OLYAN EMBEREKET REJTEGET SORAIBAN, AKIK GYAKORLATILAG HAZAÁRULÁSSAL VÁDOLHATÓK?”

Amióta Kovács Béla hétfőn „megszökött a sajtó elől, nem tudjuk, hogy hol van” – mondta a fideszes politikus. Legalább egy várost mondjanak, Budapesten, Szegeden van, esetleg Brüsszelbe távozott, vagy netán Moszkvában kéne keresni a Vörös tér környékén? – érdeklődött a nemzetbiztonsági bizottság alelnöke.

Ugyanakkor Németh Szilárd meglepőnek nevezte, hogy az EP-kampány finisében a Jobbik listáján befutó – 3. -, helyen szereplő képviselőjelölt sorozatban mondja le közszerepléseit. Ezért a Fidesz azt is szeretné tudni, hogy a Jobbik vagy az „orosz kapcsolat” rejtegeti Kovács Bélát.

Van-e még több „Kovács Béla” a Jobbikban – tette fel a fentiekből következő kérdést Németh Szilárd, jelezve, hogy most kellene felfednie ezeket az embereket a radikális pártnak.

Az alelnök szerint további kérdések is felmerülnek az ügyben, mint például az, hogy a Jobbik miért fogadta el Kovács Béla támogatását, mennyi volt ez a támogatás, mire költötték, folyamatos-e ez a támogatás, és hogy „a Kovács Bélák” milyen befolyással bírnak a párton belül? Végül az iránt érdeklődött Németh Szilárd, hogy a magyar nemzet érdekeit képviseli-e a Jobbik, vagy esetleg más nemzetek érdekeit képviselik.

(fidesz.hu)