„Nagyítóval sem találni problémás ügyet a két ország kapcsolatában”

A Magyarország és Törökország közötti kiváló politikai alapokra és az egymás kultúráját tiszteletben tartó gondolkodásmódra lehet építeni a két ország közötti gazdasági együttműködést – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a magyar-török üzleti fórumon kedden Budapesten, miután megbeszélést folytatott Recep Tayyip Erdogan török kormányfővel. Tekintse meg képgalériánkat!

Orbán Viktor kiemelte: egyetért török kollégájával abban, hogy „nagyítóval sem találni” olyan ügyet, amely problémát okozna a két ország kapcsolatában. A magyar kormányfő méltatta, hogy Recep Tayyip Erdogannak sikerült kellő időben meghoznia azokat a döntéseket, amelyekkel elejét vette annak, hogy nemzetgazdasága válságba zuhanjon.

 

Fotó: fidesz.hu

 

 

Bátor volt, hogy nehéz döntéseket hozzon – fogalmazott Orbán Viktor, hozzáfűzve: „mindannyian ilyenek szeretnénk lenni”.

„Ezt a történelmi kapcsolatot most szorosabb együttműködésre kell váltani”

Sikeresnek nevezte magyarországi látogatását Recep Tayyip Erdogan török miniszterelnök a magyar-török üzleti fórumon kedden Budapesten, véleménye szerint a találkozók hozzájárulnak ahhoz, hogy a két ország kapcsolatai mind politikai, mind gazdasági téren magasabb szintre emelkedjenek.

 

 

 

A török kormányfő beszélt arról, hogy Magyarországot és Törökországot közös történelmi múlt, továbbá nyelvi és családi kapcsolatok is összefűzik, szavai szerint ezt a történelmi kapcsolatot most szorosabb együttműködésre kell váltani.

Recep Tayyip Erdogan kiemelte, hogy támogatja Magyarország keleti nyitás politikáját, ami már Törökországnak is bevált, amikor az európai piacok szűkülése miatt Ázsia felé nyitott.