Egy millió munkaóra szombaton a Nemzeti Szolgálat Napján – Obama elnök szerint ez a demokrácia szimbóluma

Amerikában a beiktatási hétvégére – szombatra – meghirdették a Nemzeti Szolgálat Napját. Helyszíni tudósítónk jelenti.Minden amerikai államban olyan önkéntes és jótékonysági eseményeket szerveztek, ahol az amerikai állampolgárok munkájukkal a helyi közösségek életében, a helyi közösségek számára fontos tevékenységet láttak el. Ilyen volt például a helyi parkok takarítása, az iskolák karbantartása, kifestése. A több ezer ilyen helyi esemény egyikén Obama elnök és a First Lady is részt vett, egy washingtoni iskola felújításában működtek közre. Joe Biden, feleségével a külföldön harcoló amerikai csapatoknak készített csomagok összeállításában vettek részt.

Számos amerikai politikus, és közismert személyiség is résztvett a Nemzeti Szolgálat Napján az önkéntes munkákban. Folytatva a 2009-ben megkezdett hagyományt önkéntes munkát végeztek az amerikai kormány tagjai is.

Obama elnök a Burville Általános iskolában az önkéntes munka során a Nemzeti Szo9lgálat Napjával kapcsolatosan hangsúlyozta, hogy „Ez igazán az, amiről Amerika szól. Ez az, amit mi ünneplünk. Ez egy szimbólum, a demokrácia szimbóluma. Annak szimbóluma, hogy, hogyan működik a demokrácia. Ehhez az kell, hogy mi mindannyian együtt keményen dolgozzunk.”

BreuerPress info / BT