Öt miniszterrel és az ET főtitkárával egyeztet a tárcavezető

Balog Zoltán Franciaországban

Öt miniszterrel és az ET főtitkárával egyeztet a tárcavezető

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere 2012. november 3-tól 6-ig hivatalos úton Franciaországban tartózkodik, ahol többek között öt francia miniszterrel és az Európa Tanács főtitkárával folytat tárgyalást, valamint részt vesz a Strasbourgban megrendezendő, „Az európai romák jövője” című konferencián.   

Balog Zoltán november 3-án Párizs melletti otthonában meglátogatta Reigl Juditot, az 50-es évek óta Franciaországban élő, a kortárs magyar festőművészek közül nemzetközi szinten legismertebb alkotót. Reigl munkái megtalálhatóak – csak néhányat említve – a párizsi Pompidou központ, a New York-i Modern Művészetek Múzeuma vagy a Londoni Tate Modern állandó kiállításain. A tárcavezető gratulált a tavaly hazánkban is Kossuth-díjjal elismert művésznek, majd a műteremlakásban Reigl Judit alkotásairól, belső művészi indíttatásairól és filozófiáról beszélgettek.

Balog Zoltán ma a 85 éves Párizsi Magyar Református Gyülekezet felkérésére magyar esperesi hozzájárulással ünnepi istentiszteletet tart a párizsi Église réformée du Saint Esprit-ben (Szentlélek református templom).

A miniszter november 5-én Strasbourgba utazik, ahol találkozik a város polgármesterével, majd részt vesz és beszédet tart „Az európai romák jövője” című konferencián. Délután az Európa Tanács főtitkárával, Thorbjorn Jaglanddal tárgyal, majd este Párizsban a női jogokért felelős miniszterrel, azt követően felsőoktatásért és kutatásért felelős miniszterrel folytat megbeszéléseket.

November 6-án a magyar tárcavezető találkozik a francia kulturális és kommunikációért felelős miniszterrel és a munkaügyi miniszterrel. Balog Zoltán franciaországi tárgyalásait a szociális és egészségügyi miniszterrel folytatott megbeszéléssel zárja.