Izraeli formatervezők a Design Hét 2012 budapesti rendezvényein

– Izraeli formatervezők, animációsfilm-készítők és gyermekkönyv-illusztrátorok is bemutatkoznak a pénteken kezdődő budapesti Design Hét ideje alatt.

Élj lassabban! – Slow Design címmel nyílik kiállítás pénteken a Design Hét Budapest 2012 keretében a budapesti Design Terminálban. Az október 28-ig nyitva tartó tárlaton izraeli formatervezett tárgyak is láthatóak lesznek. Szerepel egy teljesen újrahasznosított anyagból készült szék, egy, az ősi kőeszközök újragondolásából született szerszám és egy fűrészporból készített asztali lámpa is.
A kilencedik alkalommal megrendezendő Design Hét programjai az idén a Slow Design fogalma köré épülnek – olvasható az Izraeli Kulturális Intézet MTI-hez eljuttatott közleményében. „Élj lassabban, koncentrálj a dizájn hosszú távú hatásaira, tartsd szem előtt a fenntartható fejlődést” – ezek a szempontok vezérelték a kiállításon bemutatott tárgyak alkotóit is.
A kiállításon bemutatkozó izraeli tervezők és csapatok között lesz a Kulla Design Studio, a Studio Ubiko és olyan alkotók, mint Ori Ben-Zvi, Sir Atar, illetve az S-Sense Design és alapítója, Adital Ela.
Október 4. és 6. között a Toldi moziban rendezik meg a Kiskakas Animációs Filmnapokat, amelyen válogatás látható az izraeli Becalel Akadémia animációs tanszékének legfrissebb munkáiból, és eljön Budapestre az iskola animációs tanszékének vezetője, Hanan Kaminski is.
A Design Hét programjától függetlenül, egészen október végéig látogatható a 15 legjobb izraeli gyermekkönyv-illusztrátor munkáiból összeállított kiállítás az Izraeli Kulturális Intézetben. A tárlat előzőleg a Szabó Ervin Könyvtár budapesti központjában volt látható.
A programok a budapesti Izraeli Kulturális Intézet és Izrael magyarországi nagykövetsége támogatásával valósulnak meg – tájékoztatta az MTI-t az Izraeli Kulturális Intézet.