Hasszán Naszralláh sejk szerint ha Izrael megtámadná

A radikális libanoni síita szervezet, a Hezbollah vezetője, Hasszán Naszralláh sejk szerint ha Izrael megtámadná az iráni atomlétesítményeket, válaszul a teheráni vezetés a térségben lévő amerikai támaszpontokra mérhet csapást, még akkor is, ha az Egyesült Államok nem játszott szerepet az akcióban.

„Megszületett a döntés, hogy válaszolni kell, s ez a válasz nagyon nagy lesz” – mondta Naszralláh egy libanoni televíziónak adott hétfői interjújában. „Ha Izrael Iránt célozza meg, Amerikát felelősség terheli” – tette hozzá. A teheráni vezetéssel szövetséges libanoni szervezet vezetője egyébként azt állította, hogy információi iráni tisztségviselőktől származnak

Naszralláh mindenesetre úgy vélekedett, hogy Izrael megosztott az Irán elleni esetleges támadás ügyében, s ő maga nem is hiszi, hogy egy ilyen akcióra a következő hónapokban, illetve a belátható jövőn belül sor kerülne. Emlékeztetett, hogy a világgazdaság már most is törékeny helyzetben van, s csak tovább gyengülne, ha egy támadás miatt az olajárak jelentősen emelkedni kezdenének. S utalt arra is, hogy bármilyen, Irán elleni háború izraeli áldozatokkal járna.