Egy izraeli repülőgépről kilőtt rakéta

Egy izraeli repülőgépről kilőtt rakéta megölte  az Iszlám Dzsihád mozgalom egy  tagját a Sínai-félszigeten – közölte egy biztonsági forrás a Hszinhua kínai hírügynökséggel.

A beduin férfit akkor érte találat, amikor motorkerékpárral hajtott az Egyiptom és a Gázai övezet közötti Rafah határállomás térségében, 15 kilométerre az egyiptomi-izraeli határtól. Az illetőt, Ibráhim Nászert napokkal korábban őrizetbe vették, majd elengedték egyiptomi katonák.

A biztonsági forrás szerint Nászernek szerepe volt több izraeli turista megölésében a határtérségben, és Izraelben terroristaként tartották számon. Izrael azért döntött a beavatkozás mellett, mert az egyiptomi hadsereg nem jutott megállapodásra a fegyveres csoportokkal az erőszak leállításáról a Sínai-félszigeten – tette hozzá a forrás.

Augusztus 5-én 16 egyiptomi katonát öltek meg álarcos fegyveresek Rafah térségében. Egyiptom akkor lezárta a rafahi átkelőt, s azt három hét után, most vasárnap nyitotta meg újra a forgalom előtt.

Három rakétát lőttek ki vasárnap reggel a Hamász palesztin iszlamista mozgalom uralta Gázai övezetből a dél-izraeli Szderótra. Két épület megrongálódott a város ipari övezetében, de senki sem sebesült meg.