Félmillió forintos nyaralási lehetőség nagycsaládosoknak

Legalább tízfős családoknak egyhetes üdülésre nyújt támogatást az Emberi Erőforrások Minisztériumának Pihenjünk közösen! nevű pályázata.

Ötszázezer forint vissza nem térítendő támogatást kaphatnak azok a rászoruló nagycsaládosok, akik pályáznak a Pihenjünk közösen! programra, amely tízfős családok utazását támogatja. A megnyert pénzt idén augusztustól jövő év áprilisig lehet felhasználni. A kiírás célja, hogy minél több szülő, gyerek és nagyszülő tudjon együtt pihenni. Idén van ugyanis az aktív időskor európai éve.
Az Arany Liliom Alapítvány elnöke, Csécsei Ilona szerint, aki öt gyermekét neveli egyedülállóként, a sokgyermekes családoknak egyszerűen túl drága a nyaralás. „A nagycsaládosok kiesnek az üdülés lehetőségéből, hiszen nincs anyagi erejük arra, hogy közösen elmehessenek nyaralni” – mondta a szegénységben élő diákok megsegítését célul tűző alapítvány vezetője.

A Pihenjünk közösen! elnevezésű programban elérhető ötszázezer forintra augusztus közepéig lehet pályázni. Debreczeni Zsuzsanna, az Emberi Erőforrások Minisztériumának főosztályvezetője elmondta, hogy a nagycsaládosok mellett külön kedvezményezettek a fogyatékos kiskorút, valamint a gyermeküket egyedül nevelő szülők.

A legalább tízfős családoknak egyhetes üdülésre, szállásra, étkezésre és útiköltségre nyújt támogatást a minisztérium pályázata.