Rogán :”A balliberálisok duplájára növelték a munkanélküliek számát”

Annak ellenére, hogy még tart az európai válság, Magyarország 2010-ben és 2011-ben is tudta növelni a foglalkoztatottak számát – hangsúlyozta Rogán Antal, a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának vezetője csütörtökön, napirend előtti felszólalásában.

A Józsa képviselő által ismertetett alternatív költségvetést mi jól ismerjük, hiszen nyolc év alatt volt módunk megtapasztalni, hogy a balliberálisok rekordszintű költségvetési hiány mellett a munkanélküliek számát duplájára, az államadósságot pedig másfélszeresére növelték – emlékeztetett. Hozzátette: ezt tudja a szocialisták alternatív költségvetése.

 

 
 

A jelenlegi költségvetésről szólva Rogán Antal kiemelte: az elmúlt két évhez hasonlóan ez a büdzsétervezet is a munkahelyek számának növelésére törekszik. Ennek kapcsán megjegyezte, annak ellenére, hogy még tart az európai válság Magyarország 2010-ben és 2011-ben is tudta növelni a foglalkoztatottak számát. „Ezt a célt szolgálja a kormány által benyújtott munkahelyvédelmi akcióterv is” – mutatott rá a Fidesz frakcióvezetője.

 

Fotó: fidesz.hu

Az új egyszerűbb adónemekről szólva kifejtette: egy kis adózói adó bevezetésével a magyar mikrovállalkozások előnyösebb helyzetbe jutnak, ugyanis aki eddig kényszervállalkozóként a minimálbér után körülbelül 75 ezer forintot fizetett egy hónapban, az ezt követően egy összegben minden adóbevallási kötelezettség nélkül, csak havi 50 ezer forintot kell, hogy befizessen az államnak.

A Fidesz parlamenti képviselőcsoportjának vezetője kiemelte: a kisvállalkozások az áfa melletti négy adónem helyett 2013-tól csak egyet kell, hogy fizessenek, ráadásul lényegesen kedvezőbb kulccsal, mint azelőtt. Ezen intézkedések azok, amelyek növelhetik a munkahelyek számát, és megvédhetik azokat – hangsúlyozta Rogán Antal.

 

 

A jelenlegi válság közepette Magyarországon munkahelyet teremteni csak az EU-s pénzek felhasználásával lehet – fogalmazott, óriási jelentőségűnek nevezve azt, hogy e forrásokat fel tudják-e használni a magyar vállalatok. Ennek kapcsán aláhúzta: azt tartaná természetesnek, ha az ellenzék azt követelné a kormánytól, hogy az EU-s pénzek többségét a hazai cégek használják fel. „Mi ezt akarjuk elérni” – szögezte le.

 

 

Az LMP szerdai demonstrációját kommentálva Rogán Antal kijelentette: ahol önök tegnap akcióztak, az egy munkahely, ahol magyar emberek végeznek kétkezi munkát, akik abból a munkából a családjukat tartják el. Hozzátette: „őket a legkevésbé sem érdekli az önök lánccsörgetése”.

A Fidesz frakcióvezetője felhívta az LMP képviselőinek figyelmét, hogyha „sajátos, extrém, lánchoz és bilincshez való vonzalmukat” a négy fal közt gyakorolják, az senkit nem érdekel. Ugyanakkor megjegyezte: ahol az ellenzéki párt tegnap akciózott az nem egy felnőtt film forgatási helyszíne. Továbbá azt javasolta, hogy a legközelebbi extrém akciójuk színhelyének kiválasztásakor vegyék igénybe azok segítségét, akik „felnőtt filmekben világraszólót alkottak”, és tőlük kérjenek tanácsot, hogy „sajátos vonzalmukat hogyan lehet az értő és megértő közönséghez eljuttatni”.