Több magyart várnak Izraelbe

Több magyart várnak a Szentföldre

F:Turizmus Panoráma Bulletin/ BreuerPress


 

Reggelire hívta partnereit és a sajtó képviselőit csütörtökön az El Al izraeli nemzeti légitársaság.

Míg évente 50 ezer izraeli fordul meg hazánkban, a magyarok összesen 13 ezren indulnak Izraelbe – ezeket a számokat mindenképpen közelíteni kellene egymáshoz – mondta Ilan Mor nagykövet az El Allal közösen szervezett bemutatón július 5-én.

A nagykövet – diplomata kollegáitól eltérően – informális, kimondottan a turizmusra fókuszáló előadásában kiemelte: legalább egyszer mindenkinek látnia kellene hazáját, hiszen – az idegenforgalmi hivatal szlogenjével élve – seeing is believing, vagyis látni kell Izraelt ahhoz, hogy megértsük működését.fénykép.JPG
Ilan Mor hangsúlyozta országa biztonságát, valamint azt, hogy Izrael a Közel-Kelet egyetlen stabil demokráciája, egyúttal kitért a kiváló magyar-izraeli kapcsolatokra is, amelyet mi sem bizonyít jobban, mint Áder János napokon belül esedékes tel-avivi látogatása – természetesen az El Al-lal. fénykép.JPG
Az ország jelenleg 4,8 százalékos GDP növekedést mutat, amelynek egyik motorja a high-tech szektor, ám a bevételek 60 százaléka a szolgáltatóiparból származik. Idén, az év első 5 hónapjában 1,4 millióan látogattak el Izraelben, ami 4 százalékkal több, mint a rekordévnek számító 2010 hasonló időszaka, az év végére pedig összesen 4 millió beutazóra számítanak.
Mindebben persze az El Al szerepe vitathatatlan; a 40 gépből álló flottával 35 non-stop célállomásra repülő nemzeti, a kultúrák között hidat építő légitársaságot Váradi János, nemrég kinevezett magyarországi képviseletvezető mutatta be, és felhívta a figyelmet a szeptember 9-ére tervezett utcabálra és „izraeli turisztikai napra” a Révay utcában, ahol a szakma és a nagyközönség egyaránt megismerheti az ország kínálatát.
Shalom Abramovich, az El AL budapesti biztonsági főnöke pedig a repülőtéri ellenőrzés folyamatáról szólva kiemelte, hogy a biztonság a légitársaság számára komoly kereskedelmi előnnyel is bír.