Irán: felelős politikus nyíltan gyalázta a zsidó vallást és a Talmudot

Irán: felelős politikus nyíltan gyalázta a zsidó vallást és a Talmudot

F:Mazsihisz

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége vezetői a mai napon levélben fordultak az Iráni Iszlám Köztársaság magyarországi nagykövetéhez, melyben megdöbbenésüket fejezik ki Mohamed Reza Rahim Irán első-alelnökének szavai miatt – aki a közelmúltban egy teheráni konferencián nagy nyilvánosság előtt úgy fogalmazott, hogy a Talmud arra tanít, hogy mindenkit el kell pusztítani, aki a zsidók ellensége.


Szaid Szajed Aga Banihasemi úr részére!
Tisztelt nagykövet úr!

Megdöbbenve olvastuk országuk első alelnökének, Mohamed Reza Rahiminak szavait, amellyel gyalázta a zsidó vallás törvényeit, és a törvényeket magyarázó Talmudot. Az alelnök azon állítása, hogy a Talmud arra tanít, hogy elpusztítsanak mindenkit, aki a zsidók ellensége, nem csak nyilvánvaló valótlanság, de egyúttal támadás is az egész zsidó vallás ellen.

Nekünk, zsidó embereknek, akik itt élünk Magyarországon, különösen megdöbbentő egy ilyen kijelentés egy olyan állam vezetőjének szájából, amely magát egy olyan vallás alapján szerveződő köztársaságnak minősíti, amely prófétának ismeri el ősatyánkat, Ábrahámot, és tanítónkat, Mózest, aki kivezette eleinket a rabszolgaság földjéről. Egy ilyen ország részéről különösen súlyos az, hogy egy másik vallás híveit gyalázza.

Kérjük Önt, tolmácsolja kormánya felé felháborodásunkat és azt, hogy a legteljesebb mértékben elítéljük az alelnök úr szavait, mert azok alkalmasak a vallásos zsidó emberek megsértésére, az emberek közötti viszonyok megmérgezésére.

Tisztelettel:

dr. Feldmájer Péter                                                        Zoltai Gusztáv
Elnök                                                                                            ügyvezető igazgató