Netanyahu miniszterelnok udvozlete a diaszpora kozossegeinek Izrael Allam 64. Fuggetlensegi Napja

64. Függetlenségi Nap

  • Netanyahu miniszterelnök üdvözlete a diaszpóra közösségeinek Izrael Állam 64. Függetlenségi Napja alkalmából
  • 2012.04.25

 

  • Izrael Függetlenségi Napja alkalmat kínál számunka arra, hogy elgondolkodjunk, mi teszi Izrael Államát páratlanná, kivételessé.
     
    Izrael az egyetlen ország a maga nemében, amely visszaállította szuverenitását, önvédelmi erejét, egy olyan népét, amely kétezer évig hazátlan és erőtlen volt.
     
    Izrael azért is páratlan, mert száműzetésbe kényszerült népe visszatért ősi hazájába, miután szétszóratásban élt szerte a világon.
     
    Izrael abban is egyedülálló, hogy igazi technológiai világhatalommá vált, annak ellenére, hogy olyan fenyegetésekkel kényszerül szembenézni, mint egyetlen más nemzetnek sem e Földön.
    Izrael a Közel-Keleten is kivételes ország, köszönhetően valódi élénk, liberális demokráciájának, amelyben a nők is egyenlő jogokat élveznek, a kisebbségek szabadon élnek, és ahol mindenkire a jogállamiság törvényei vonatkoznak.
     
    Ugyanakkor Izrael egy másik fontos szempontból is kivételes: egyetlen államként e Földön Izraelnek vannak olyan szenvedélyes barátai, zsidók és nem-zsidók egyaránt, akiknek Izrael jóléte, biztonsága és az ország jővője rendkívül fontos. E szenvedélyes támogatás – Izrael erős hadserege, szabad gazdasága és dinamikus társadalma mellett – nemzeti erőnk oszlopát képezi.
    E mostani Függetlenségi Napon szeretném megköszönni Izrael több millió barátjának – éljenek bárhol a világon – megingathatatlan támogatásukat, amelyet az egyetlen létező zsidó államnak nyújtanak.
     
     
    Őszinte üdvözlettel,
     
     
    Benjamin Netanyahu
    Jeruzsálem, Izrael