Nácik lobbiznak a washingtoni kongresszusban

Nácik lobbiznak a washingtoni kongresszusban

Lobbistát küld az amerikai náci párt Washingtonba. John Bowles többek között az emigránsok és az egészségügy kérdésében igyekszik majd a párt érdekeit képviselni a szövetségi törvényhozásban.

Az amerikai náci párt elküldte első lobbistáját Washingtonba, az ötvenöt éves John Bowles az amerikai médiának azt mondta, hogy bízik abban, hogy az amerikai kongresszus képviselői fogadni fogják majd – közölte a brit BBC szombaton.

Bowles szerint az amerikai náci párt korábban nem alkalmazott lobbistát, és most Bowlesszal próbálkoznak meg először. Bowles elmondása szerint olyan témákban akar találkozni képviselőkkel, mint a mezőgazdaság, az emberi jogok, az egészségügy vagy a nyugdíj és az emigránsok kérdése.

Bowles – elmondása szerint – ingyen vállalta a tisztséget, és számít valamekkora ellenállásra néhány kongresszusi képviselő részéről, de, mint mondta, tárgyilagos és körültekintő munkát kíván végezni, „és nem fog horogkeresztet vinni” a találkozóira. Bowles 2008-ban a náci párt elnökjelöltje volt.

Origo, atv.hu,bpi.hu