A szaúdi mezőgazdasági miniszterrel tárgyalt Kardeván

A Szaúd-Arábiai Királyság mezőgazdasági minisztere a közeljövőben Magyarországra látogat – erről állapodott meg Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium élemiszerbiztonságért felelős államtitkára a szaúdi mezőgazdasági miniszterrel folytatott rijádi tárgyalásán a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) tájékoztatása szerintAz MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a hivatalos látogatáson a Szaúd-Arábiai Királyság fővárosában, Rijádban tartózkodó Kardeván Endrét szombaton fogadta hivatalában Fahd Bin Abdulrahman Balghunaim mezőgazdasági miniszter.
A tárgyalás mérföldkőnek tekinthető a magyar-szaúdi kapcsolatok történetében, mivel a két tárca között első alkalommal jött létre magas szintű találkozó – áll a közleményben. A szaúdi szakminiszter és kísérete nagy érdeklődéssel hallgatta a magyar mezőgazdasági-élelmiszeripari helyzetről és a magyarországi befektetési lehetőségekről tartott prezentációkat. A háromnapos hivatalos útra egy üzletemberekből álló delegáció is elkísérte az államtitkárt.

A szaúdi miniszter az elhangzottak alapján elismerését fejezte ki és hangsúlyozta, hogy Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter meghívását elfogadva a közeljövőben Magyarországra látogat.

Kardeván Endre szombaton tárgyalt Ibrahim Bin Saad Al-Mohaizeaval, a Szaúd-Arábiai Királyság Élelmiszerfelügyeleti Főhatóság helyettes vezetőjével is. Az egyeztetés során tisztázták, hogy a Szaúd-Arábiai Királyságba történő élelmiszer-exportban érdekelt magyar vállalatoknak milyen előírásokat kell teljesíteniük – olvasható a közleményben.