Új elnökség vezeti a Fidelitas Országos Választmányát

Szombat este a Fidelitas Országos Választmánya (OV) új elnökséget választott. A tanácskozáson felszólalt Wittner Mária ’56-os hős és Kövér László házelnök, a Fidesz Országos Választmányának elnöke, aki méltatta a Fidelitas munkáját és gratulált a szervezet alapításának 15. évfordulójához.

 

Az Országos Választmány a Fidesz ifjúsági társzervezetének tanácskozó és döntéshozó szerve, amely a kongresszusok közötti időben állást foglal stratégiai kérdésekben, továbbá koordinálja a megyei választmányok tevékenységét. E testület a szervezet belső parlamentje, melyet eddig Koszorús László országgyűlési képviselő vezetett két cikluson keresztül. Az OV szombati tisztújító ülésén az elnöki tisztségért Mihalovics Péter országgyűlési képviselő, az Új Nemzedék Jövőjéért felelős miniszteri biztos, Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes kabinetfőnöke indult és kapott bizalmat.

 

Mihalovics Péter munkáját öt alelnök segíti: Szepesfalvy Anna (Budapest), Dósai Bence (Bács-Kiskun megye), Heer Ádám (Komárom-Esztergom megye), Radnóti Ákos (Győr-Moson-Sopron megye) és Szemán Ákos (Borsod-Abaúj-Zemplén megye).

 

Ezzel az üléssel lezárult a Fidelitas 2011-es tisztújítási folyamata, amely júliusban kezdődött Debrecenben, amikor – a szervezet országos kongresszusán – a küldöttek megválasztották az országos elnökség tagjait.

 

 

2011. november 6.

 

Ágh Péter

a Fidelitas országos elnöke

országgyűlési képviselő