Orbán Viktor 5772. zsinagógai újév alkalmából

Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke, Dr. Feldmájer Péternek a Mazsihisz elnökének és Zoltai Gusztáv ügyvezető igazgatónak címzett levelében köszöntötte a magyarországi zsidó közösséget az 5772. zsinagógai újév alkalmából.

Magyarország és polgárai nehéz időszak elé néznek, hiszen hazánk megújítását állandó válságkörülmények közepette kell végrehajtanunk. Az ilyen időszakokban különösen fontos, hogy tartsuk a lelket minden emberben, tartsuk ébren a reményt arra, hogy a jelen bajaiból nemcsak a kilábalás lehetséges, hanem megfelelő elrugaszkodás után a felemelkedés is. Ennek a lelki és erkölcsi erőnek a fenntartásában és folyamatos erősítésében elsősorban azokra a lelki közösségekre számítunk, melyek évszázadok óta végzik ezt az áldozatos szolgálatot.

Örömmel és megelégedéssel emlékeztetem Önöket a zsidó újév alkalmából arra, hogy a jövő esztendő első napján hatályba lépő új Alaptörvényünk ezt a történelmi teljesítményt a zsidó felekezet vonatkozásában is méltatja.

Tisztelettel arra kérem Önöket, hogy a jövőben is számíthassunk támogatásukra Magyarország megújítása érdekében végzett munkánk során.

Tisztelettel:
Orbán Viktor

A levél letölthető formában, ide kattintva tekinthető meg