Az al-Kaida támadni készül 9/11 évfordulóján?

Magasabb szintre emelték a biztonsági készültséget az amerikai támaszpontokon

Janet Napolitano belbiztonsági miniszter néhány napja közölte, hogy nincsen semmilyen arra utaló értesülés, hogy az al-Kaida támadni készül 9/11 évfordulóján.

Magasabb szintre emelték a biztonsági készültséget az amerikai hadsereg támaszpontjain, tekintettel a szeptember 11-i terrortámadások közelgő tizedik évfordulójára – jelentette be a védelmi tárca.

George Little, a Pentagon szóvivője szerint nem konkrét fenyegetésre adott válaszlépésről, hanem elővigyázatossági intézkedésről van szó. A támaszpontok többsége amerikai földön található.

Egyúttal emlékeztetett arra, hogy az al-Kaida terrorszervezet a múltban előszeretettel lépett akcióba szimbolikus jelentőségű napokon. Szeptember 11. és a hozzá kapcsolódó megemlékezések pedig szerepeltek az Oszama bin Laden megölésekor lefoglalt dokumentumokban.

A Pentagon közlése szerint a külföldön lévő amerikai támaszpontokon már korábban szigorították a biztonsági előírásokat.

Janet Napolitano amerikai belbiztonsági miniszter néhány nappal ezelőtt azt közölte: nincsen semmilyen arra utaló, hiteles hírszerzési értesülés, hogy az al-Kaida támadásra készülne szeptember 11. évfordulóján.