Izrael békét és nem ígéreteket akar !

 Izrael valódi békemegállapodást, nem pedig üres ígéreteket akar  hangoztatta abéketárgyalások előtt Benjámin Netanjahu kormányfő.

       


Netanjahu: Izrael békét és nem ígéreteket akar

 Izrael valódi békemegállapodást, nem pedig üres ígéreteket akar – hangoztatta a
hét közepére Washingtonba tervezett, közvetlen izraeli-palesztin béketárgyalások előtt Benjámin Netanjahu kormányfő.

    Az izraeli miniszterelnök pártja, a Likud párt vezetői előtt mondott beszédet hétfő este, röviddel az Egyesült Államokba történő indulása előtt. Netanjahu szerint Izrael nem papírokat, nem ígéreteket, hanem valódi békemegállapodást akar,
amely – mint hozzáfűzte – garantálja az ország és állampolgárai biztonságát. „Nem fogjuk megengedni, hogy a palesztin területekről rakétákkal lőjék Izraelt, mint ahogy a Libanonból és a Gázai övezetből történt kivonuláskor történt” – jelentette ki a miniszterelnök.
    Benjámin Netanjahu és Mahmúd Abbász palesztin elnök 20 hónapos szünet után csütörtökön újítja fel a közvetlen béketárgyalásokat, amelyek Barack Obama amerikai elnök, továbbá Hoszni Mubarak egyiptomi államfő és II. Abdalláh jordániai király védnöksége alatt zajlanak majd,    Netanjahu kedd reggel utazik Washingtonba. Az izraeli miniszterelnök a csütörtökre tervezett béketárgyalások előtt egy nappal kétoldalú találkozót tart az amerikai elnökkel.

 

BreuerPress-info