XVI. Benedek pápa az emberi élet védelmére szólított fel

Ismét az emberi élet tiszteletére és védelmére szólított fel mindenkit XVI. Benedek pápa.


Óvni kell az emberi életet minden szakaszában, a fogantatástól a természetes halálig – mondta paviai látogatásán. A Vatikán rendszerint abortusz- és eutanáziaellenességét írja körül a minden életszakaszra való utalással.
Az egyházfő hangsúlyozta a paviai San Matteo (Szent Máté) kórházban, hogy az orvostudományi kutatások során és a technológiai haladás közben folyton figyelemmel kell lenni az emberi élet védelmének alapvető követelményére.
A pápa elsősorban azért tett látogatást a hét végén az észak-olaszországi (lombardiai) városban, hogy elzarándokoljon Szent Ágoston sírjához a San Pietro in Ciel d’Oro bazilikába. A vizit során számos más programot is lebonyolít, egyebek között szabadtéri misét mutat be, majd beszédet mond a paviai egyetemen.
Joseph Ratzinger (a mai XVI. Benedek pápa) Szent Ágostonról írta doktori disszertációját 1953-ban, és azóta is gyakran és szívesen idéz a 354 és 430 között élt egyházi személyiség írásaiból, amelyeket sokan a nyugati teológiai alapjainak tekintenek. Élete és írásai évszázadokon át befolyást gyakoroltak írókra, művészekre, s ez a hatás napjainkban Bob Dylan és Sting dalaiban is tetten érhető.
BreuerPress-info