Az MSZP megnyerte a választás első fordulóját

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök mondta vasárnap éjjel 11 óra után az MSZP Köztársaság téri székháza előtt felállított sátor színpadán.„Bárhogyan nézem a számokat, azt látom, hogy az MSZP ma este a választások első fordulóját megnyerte” – jelentette ki a politikus, hozzátéve, hogy a szocialista párt győzött, Magyarország pedig nyerni fog.
Gyurcsány Ferenc megfogalmazása szerint kettős győzelem született: az MSZP legyőzte legfőbb riválisát, a Fideszt, az SZDSZ pedig nagyobb támogatást kapott, mint az MDF.
A szocialisták miniszterelnök-jelöltje bejelentette, hétfőn 16 órára a Batthyány-örökmécseshez várja mindazokat, akik „azt mondják, gyerünk szocialisták, húzzunk bele”.
„Vereséget szenvedett az egy a tábor, egy a zászló, az egy az eszme, egy a nemzet.Győzött mindaz, amit a Magyar Szocialista Párt képvisel, győzött a demokrácia, győztek a szocialisták, győzött a koalíció” – mondta Gyurcsány Ferenc.
Mindazok a milliók győztek – tette hozzá -, akik nem akartak visszafordulni, akik jobb, demokratikusabb Magyarországot akarnak.
Hangsúlyozta: nincs vége a választásoknak, de ha jól csinálják, két hét múlva megnyerhetik a választást.
A miniszterelnök beszédét szinte minden egyes mondata után óriási tapssal és „Húzzunk bele!”, valamint „Gyurcsány Feri!” felkiáltásokkal fogadták a sátorban összegyűlt, illetve a beszédet kivetítőn, a sátoron kívül követő szimpatizánsok.
Hiller István, az MSZP elnöke – aki a miniszterelnököt követően lépett a mikrofonhoz – azt mondta: a választás még nem fejeződött be, az MSZP a két forduló között is magas fordulatszámon fog pörögni.
Hozzáfűzte: hétfőn elkezdik a második fordulóra való felkészülést és kampányt.
„Remek a csapat, azonban tudnotok kell, hogy ez a győzelem nem jött volna létre Gyurcsány Ferenc vezetése nélkül”
BPI-info