Az MSZP Batthyány-örökmécseshez készül.

Az MSZP már a választások napján, még az urnazárás előtt pontosan meghatározta a rendőrségnek, milyen rendezvényt tart a Batthyány-örökmécsesnél – közölte érdeklődésére a budapesti rendőrfőkapitány közbiztonsági helyettese .


.
A Gyurcsány Ferenc által vasárnap éjszaka bejelentett, a Batthyány-örökmécseshez összehívott választási rendezvény tervéről a szervezőktől már vasárnap pontos részleteket tudott meg a rendőrség, amely így már készen is áll a közlekedésrendészeti intézkedések tervével – mondta el Lapid Lajos dandártábornok.
Hozzátette: tömeggyűlés megtartásához azért nem volt szükség előzetesen benyújtott területfoglalási engedélyre, mert az választási rendezvénynek minősül.
Jelezte: a szocialista párt szervezőivel folyamatosan kapcsolatban állnak, hogy a rendőrségnek a program minden részletéről tudomása legyen.
A színpadot, amely mellett egy óriáskivetítőt is elhelyeznek, a tervek szerint az V. kerületi Hold utca és a Báthory utca kereszteződésében állíttatja fel az MSZP. A közlekedésrendészeti intézkedések már a rendezvény megkezdése előtt érvényben lesznek.
Bpi-info