Németh Szilárd :augusztus 20-a az egyik legősibb nemzeti ünnepnap.

MAGYARORSZÁG SOHA NEM KAPTA AJÁNDÉKBA LÉTÉT, HANEM MINDIG MEG KELLETT KÜZDENIE ÉRTE

Magyarország ma azért létezhet, mert az előttünk járt nemzedékek, amikor kellett, akkor kiálltak az országért és megőrizték Szent István Magyarországát – hangsúlyozta Németh Szilárd Csepelen.

A Fidesz alelnöke emlékeztetett arra, hogy augusztus 20-a az egyik legősibb nemzeti ünnepnap. Szent István királyunk napja, a keresztény magyar államalapítás, az ezer éves magyar államiság emléknapja. Hozzátette: augusztus 20-án azt az európai Magyarországot ünnepelhetjük ma is, amely soha nem kapta ajándékba létét, hanem mindig meg kellett küzdenie érte.

„MAGYARORSZÁG A TÖRTÉNELEM SORÁN ÖNFELÁLDOZÓ MÓDON EGYSZER MÁR MEGVÉDTE EURÓPÁT AZ IDEGEN MEGSZÁLLÁSTÓL, AMELY MA IS EZT TARTJA LEGFONTOSABB EURÓPAI LÉPTÉKŰ POLITIKÁJÁNAK”

Magyarország a történelem során önfeláldozó módon egyszer már megvédte Európát az idegen megszállástól, amely ma is ezt tartja legfontosabb európai léptékű politikájának – szögezte le Németh Szilárd.

Határaink, egyben az Európai Unió shengeni határainak védelme kötelességünk napjainkban is. Orbán Viktor másfél éve meghirdetett tízpontos Shengen 2.0 akcióterve is erről szólt. Európa és Magyarország függetlenségéről és jövőjéről – fogalmazott a Fidesz alelnöke, hozzáfűzve, ahhoz, hogy mi is méltóak legyünk elődeinkhez, erős hitre és jó választásra van szükségünk.

Németh Szilárd rámutatott: minden előttünk járó nemzedéknek megvolt a maga választása. Ellenállás nélkül hagyja idegenek kezére jutni Magyarországot vagy szembeszáll a Szent István által alapított Magyarországért, amely keresztény államként született meg saját törvényekkel, saját identitással és saját határokkal.

Fotó: fidesz.hu”EZEN A SZENT NAPON FOGADJUK MEG, HOGY MÉLTÓK AKARUNK LENNI ÁLLAMALAPÍTÓ KIRÁLYUNK MŰVÉHEZ. BÜSZKÉK VAGYUNK KERESZTÉNY HITÜNKRE, NEMZETI ÖNAZONOSSÁGUNKRA ÉS A SZORGOS MAGYAR NÉPRE. ISTEN, HAZA, CSALÁD. MI SZENT ISTVÁN ORSZÁGÁT VÁLASZTJUK.”

Magyarország ma azért létezhet, mert az előttünk járt nemzedékek, amikor kellett akkor kiálltak az országért és megőrizték Szent István Magyarországát – húzta alá a Fidesz alelnöke, hozzátette, a mi nemzedékük sem kivétel ez alól.

Hangsúlyozta, mi is választás előtt állunk: Szent István Magyarországa, és a Soros-terv között. Milyen lehetőségeink vannak, mik között kell választanunk? – tette fel a kérdést a Fidesz alelnöke. Ők azt akarják, hogy tagadjuk meg kereszténységünket, legyünk vallásunkban is kevertek, sokszínűek – mondta, hozzátéve, mi erre azt feleljük: hit, remény, szeretet.

Ők azt akarják, hogy nyissuk meg a határokat, hogy bontsuk le a kerítést, hogy fogadjuk el a betelepedési kvótát, hogy évente másfél millió migránst engedjünk be Európába, hogy adjuk fel nemzetállami függetlenségünket, hogy éljünk azokkal együtt, akik a vesztünkre törnek, hogy építsük a multikultit – fogalmazott Németh Szilárd.

Mi azt feleljük, megvédjük az európai, és a magyar emberek biztonságát, megvédjük hazánk szuverenitását, és a jövőben is ragaszkodunk a görög-római antiktvitáson és a zsidó-keresztény értékrenden alapuló Európához és nemzeti kulturális örökségünkhöz – mondta. Azt mi magyarok csak magunk dönthetjük el, hogy kikkel akarunk együtt élni.

Hozzátette: a megmaradásunk záloga a család. Mi azt mondjuk, erősítsük meg a családokat, segítsük, hogy minél több magyar gyermek megszülessen és boldogulhasson itt a hazában.

Ezen a szent napon fogadjuk meg, hogy méltók akarunk lenni államalapító királyunk művéhez – mondta a Fidesz alelnöke, hozzátéve, büszkék vagyunk keresztény hitünkre, nemzeti önazonosságunkra és a szorgos magyar népre. Isten, haza, család. Mi Szent István országát választjuk – hangsúlyozta Németh Szilárd.

A beszéd után Krammer András diakónus megáldotta a kenyerket, melyeket utána szétosztottak az egybegyűltek között.