Múzeumok Éjszakája 2017 – A sokszínű magyar zsidóság éjszakája!

Múzeumok Éjszakája 2017 – A sokszínű magyar zsidóság éjszakája!

Az éjjel június 24-én nem érhet véget: izgalmas és színes programokon vehetnek majd részt a velünk éjszakázók, a Magyar Zsidó Múzeumban, a Dohány utcai zsinagógában. A zsinagóga előtti téren koncert, a Goldmark-terem elől induló éjszakai zsidónegyed-séták várják az érdeklődőket. Idén első alkalommal Az Élet Menete Alapítvány is különleges, interaktív programmal várja a Herzl térre érkezőket. Az éjszakát szabadtéri szombatbúcsúztatással kezdjük, és együtt indítjuk a jó hetet rögtön utána: örömből örömbe érkezünk.

muzej_2017_cover.jpg

Vegye meg online az idei Múzeumok Éjszakájára érvényes karszalagját tőlünk.
Spórolja meg a sorban állást és segítsen bennünket, hogy Önért dolgozhassunk.
A karszalagot ide kattintva tudja megvásárolni!

A Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár a Múzeumok Éjszakáján megújult állandó kiállításával és a 100! című ideiglenes kiállításával várja látogatóit. A 100! 100 év – 100 tárgy a magyar zsidó közösségek történetét mutatja be a centenárium tiszteletére éppen 100 tárgyon keresztül, a múzeum gyűjteményéből válogatva, 1910-től egészen napjainkig. És persze a rabbit is lehet majd kérdezni mindenféle okos dolgokról.

Az Élet Menete Alapítvány sátrában megtekinthető „Embernek maradni” kiállításával azoknak állít emléket, akik életük kockáztatásával igyekeztek segíteni az üldözötteken. Tetteikkel nem csupán az üldözötteket, hanem az európai kultúrát és az emberbe vetett bizalmat is megmentették. Tolerancia-méterük segítségével az is kiderül, hogy ki mennyire elfogadó, nyitott embertársai iránt.


PROGRAM


21:50 óra

Szabadtéri szombat búcsúztatás
Dr. Frölich Róbert országos főrabbi vezetésével
(Dohány utcai zsinagóga előtti színpad)

22.00 óra
Kapunyitás
Magyar Zsidó Múzeum, Dohány utcai zsinagóga, Élet Menete Alapítvány sátor – Tárlatvezetések, zsinagógalátogatás, interaktív kiállítás, tolerancia-méter.
(Budapest VII. ker., Dohány utca 2. és Herzl tér)

22:30 óra
A Gerendás családi zenekar koncertje
Közreműködnek: Gerendás Hanna – zongora; Gerendás Ruben – basszusgitár, Fazekas Tamás – dob és Gerendás Péter – ének, gitár
(Budapest VII. ker., Dohány utca 2.)

gerend__s_csal__di_1.jpg

22.00; 22.30; 23.00 óra
Rendhagyó éjszakai séták a zsidónegyedben
Egy-egy sétán legfeljebb 20 fő tud részt venni, ezért kérjük, hogy a sétára előre regisztráljon a [email protected] e-mail címen. A séták a Goldnak-terem elől indulnak.
(Budapest VII. ker., Wesselényi u. 7.)


Vegye meg online az idei Múzeumok Éjszakájára érvényes karszalagját tőlünk. Spórolja meg a sorban állást és segítsen bennünket, hogy Önért dolgozhassunk. A karszalagot ide kattintva tudja megvásárolni!