Brüsszel fél a magyarországi népszavazástól

Brüsszel fél a magyarországi népszavazástól, ezért valahogy megpróbálja kikerülni annak politikai következményeit – hangsúlyozta a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter.

A fórumnak otthont adó, zsúfolásig telt helyszínen Varga Mihály aláhúzta: nagyon fontos népszavazás következik. A nemzetgazdasági miniszter, a körzet országgyűlési képviselője kiemelte: a minél nagyobb arányú részvétel és a minél több nem voks támogatja a kormányt a magyar emberek érdekének képviseletében.

Ha mi, magyarok nemet mondunk a kötelező kvótarendszerre, akkor más tagállamok is követhetik példánkat – mondta Rogán Antal, megjegyezve: Magyarországon dönthetnek az emberek elsőként a brüsszeli bevándorláspolitikáról, és ha erős döntés születik, akkor az egész unióban lekerülhet a napirendről a kvóta kérdése.

„A NÉPSZAVAZÁSSAL AZT AKADÁLYOZHATJUK MEG, HOGY A KVÓTACSOMAG ELEMEI KÖTELEZŐ EREJŰVÉ VÁLJANAK.”

A brüsszeli kvótacsomag már elindult az uniós jogalkotás rendszerében, a népszavazással azt akadályozhatjuk meg, hogy ősszel vagy tél elején kötelező erejűvé váljanak az elemei.

A tárcavezető rámutatott: helyes, és nem pedig szívtelen a magyar álláspont, mely szerint működő, erős határral lehet megvédeni az országot és Európát, a bevándorlókat pedig Európán kívül kell elhelyezni és támogatni.

Szavai szerint az illegális bevándorlás a balhét hozza be Európába ahelyett, hogy a segítséget vinné oda, ahol arra szükség van.

A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter szerint nem minden illegális bevándorló potenciális terrorista, de hogy a terrorszervezetek megpróbálják kihasználni ezt az emberáradatot, az biztos. Ennek kapcsán megjegyezte: a bevándorlók egyszerre áldozatai a körülményeknek, Brüsszel hibás politikájának és az emberkereskedőknek.