Kósa Lajos A Fidesz-frakció a migráció veszélyei kapcsán tájékoztató kampány indítását javasolja a kormánynak

A Fidesz-frakció a migráció veszélyei kapcsán tájékoztató kampány indítását javasolja a kormánynak – jelentette be Kósa Lajos, szerdán.

A nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője a Fidesz évadnyitó frakcióülésének helyszínén tartott sajtótájékoztatóján kifejtette: a javaslat arra irányul, hogy a kabinet még a tavaszi ülésszakban indítson tájékoztató akciót a külföldre utazók számára, melyben figyelmeztetik őket a migráció lehetséges veszélyeire.

 

 

Kósa Lajos mindezt azzal indokolta, hogy most kell felkészülni olyan helyzetekre, melyekkel a jövőben találkozhatunk, különös tekintettel a tömegrendezvényekre, mint például a franciaországi labdarugó Európa bajnokság, ami több tízezer magyart fog vonzani.

A lillafüredi kihelyezett frakcióülés részletes programját ismertetve Kósa Lajos elmondta: szerda este Orbán Viktor miniszterelnök általános helyzetértékelésével kezdődik a 3 napos eszmecsere. Ezt követően csütörtök reggel a migrációval összefüggő kérdések és a biztonság megőrzéséhez elengedhetetlen intézkedések kerülnek napirendre.

„RENDKÍVÜL KOMOLY VÁLTOZÁSOK KÖVETKEZTEK BE NYUGAT-EURÓPÁBAN A MIGRÁCIÓ HATÁSÁRA, AMIRE MAGYARORSZÁGNAK IS FEL KELL KÉSZÜLNIE.”

Ennek kapcsán a Fidesz frakcióvezetője leszögezte: rendkívül komoly változások következtek be Nyugat-Európában a migráció hatására, amire Magyarországnak is fel kell készülnie. A közbiztonságot fenyegető jelenségek közt megemlítette a tömeges molesztálásokat, az erőszakos bűncselekmények számának növekedését, és a folyamatos terrorfenyegetettséget. Ez az, amivel a közelmúltban szembesültek az emberek tőlünk nyugatra – fűzte hozzá.

Mint mondta: ennek fényében határoznak meg feladatokat a belügyminiszternek és a honvédelmi miniszternek. Ezt követően Lázár János ad tájékoztatást az államreformról és a bürokráciacsökkentés módjáról. A fideszes politikus kitért arra is, hogy a Miniszterelnökség és a frakció kidolgozott egy olyan lépéssorozatot, amely a lakásépítéssel kapcsolatos könnyítéseket hangolja össze a tapasztalatokkal.

Fotó: fidesz.hu

Csütörtök délután Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter ad tájékoztatást a földárverésekről, illetve napirendre kerül a hulladékgazdálkodás témája is, melyről Seszták Miklós fejlesztési miniszter, V. Németh Zsolt FM-államtitkár és Szabó Zsolt számol be a frakció tagjainak. Majd Balog Zoltán tart előadást, melyben átfogó képet nyújt az Emberi Erőforrás Minisztériumához tartozó területek állapotáról, többek közt a pedagógus béremelések ütemét és a közoktatási kerekasztalon elhangzott javaslatokat is érintve. A tárcavezető mellett jelen lesznek a minisztérium szakállamtitkárai is.