Párizsban ülésezett az Európai Zsidó Kongresszus végrehajtó bizottsága

Párizsban ülésezett az Európai Zsidó Kongresszus végrehajtó bizottsága

 

Az Európai Zsidó Kongresszus végrehajtó bizottsága kedden megtartott ülésének első napirendi pontjaként megvitatta az egyre erősödő magyarországi antiszemitizmus ügyét. Az ülésen a magyar zsidóságot Zoltai Gusztáv és Dr. Feldmájer Péter képviselte.

 

Egyetértettek azzal, hogy a probléma kezeléséhez esetleg segítséget tudnak nyújtani az Európai Unió különböző szervei. A jelenlévők úgy határoztak, hogy konkrét lépések kidolgozására egy háromtagú különbizottságot állítanak fel.

A zsidó vezetők részletes beszámolót hallgattak meg a németországi helyzetről, különös tekintettel a brisz ügyére. Többen kiemelték, hogy itt nemcsak technikai-orvosi kérdésekről van szó, hanem valójában támadás indult a zsidósággal szemben, amelyhez ezt az ügyet csak ürügyként használják fel, amelynek a nem megfelelő kezelése veszélyes precedenst teremthet egész Európában.

A zsidó képviselők bekapcsolódtak a muzulmán-zsidó konferencia munkájába, amelyet tegnap a párizsi városházán nyitottak meg és ma is folytatódik. A konferencián Magyarországról részt vesz Bolek Zoltán a Magyar Iszlám Közösség elnöke is.