Ezt az áldatlan állapotot Ferencváros nem érdemli meg

Ezt az áldatlan állapotot Ferencváros nem érdemli meg

Bácskai János, Ferencváros volt polgármestere, a Fidesz önkormányzati képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában a kerület helyzetéről, a városvezetés tehetetlenségéről beszélt.

A politikus elmondta, azért vannak hullámok az önkormányzat körül, mivel munkavégzés nem folyik, csak annak a látszatja, aminek a következtében eddig 100 ember hagyta ott a munkahelyét. Mindez kezdődött az önkormányzati választás másnapján, amikor több mint tíz ember jelezte azonnal, nem kívánnak az új polgármester irányítása alatt dolgozni, majd ez folytatódott egy elbocsátási hullámmal, de a képviselő szerint leginkább azért mentek el az emberek, mert nem akartak egy politikai kultúraváltáshoz a nevüket adni.

Bácskai János beszélt az új városvezetés kommunikációjáról, példaként hozta fel a Ferencváros magazin jogutódját, amiben például egy szót sem írnak az előző két ciklus eredményeiről. Ugyanakkor mindezek mellett a politikus szerint egy nyílt kormányellenes propagandát folytatnak ebben a lapban is.

A képviselő megjegyezte, nemrégiben kapták meg a kerület költségvetésének a módosítását, ebben kifejezetten rákeresett azokra a tételekre, amelyek a jelenlegi polgármester kampányában kaptak nagyobb hangsúlyt. Minden egykor fontos programponthoz tartozó forrás csökkent, de mellette sokkal nagyobb baj, hogy közel egy hónapja nincsen például takarítás a hivatali épületekben, ami a koronavírus-járvány idején komoly problémát jelent. Mindez az önkormányzat működését veszélyezteti, ahogy az is problémás, hogy a mostani vezetés nem képes közbeszerzéseket lebonyolítani. Hozzátette, a jelenleg ellenzékben lévő Fidesz frakció folyamatosan jelzi a problémákat, de bármi, ami napvilágra kerül, az nem érdekli a jelenlegi vezetést, egyszerűen elsunnyogják az ügyeket. De a jelenlegi többséget adó pártok képviselői is érzik a bajt, de ők is inkább a kritika helyett csendben vannak, úgy látszik, készülnek 2022-re – jegyezte meg a volt polgármester. Ezt az áldatlan állapotot Ferencváros nem érdemli meg.