Sikerült visszaadniuk az emberek hitét

Sikerült visszaadniuk az emberek hitét

Sveiczer Sándor, Heves város polgármestere, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje beszélt a Heti Tv Pirkadat című műsorában az elért eredményekről, a város sikereiről.

A polgármester elmondta, első ciklusos városvezetőként öt évvel ezelőtt szövetséget kínált fel a hevesieknek, egyben meg is mutatta terveit, amelyeket az elmúlt öt esztendőben sikerült is megvalósítania.

Ami az eredményeket illeti, a legjobban arra büszke Sveiczer Sándor, hogy sikerült visszaadniuk az emberek hitét, hiszen Dél-Heves egy rendkívül hátrányos helyzetű térség, ma már – véleménye szerint az emberek hisznek abban, hogy sikerül változtatni, lehet előbbre vinni a várost, valamint kormányzati támogatással lehetséges olyan beruházásokat behozni, amelyek mindenkinek csak az előnyét szolgálja. A településnek nagyon sokat jelentett a szintén jelentős kormányzati támogatással megújult 31-es út, ami a város ütőerének tekinthető.

Különösen fontos az a tény is, hogy Heves városában a munkanélküliség aránya az elmúlt években több mint a felére csökkent, ma már alig haladja meg a négy százalékot, ami egy hátrányos helyzetű térség tekintetében nagyon jónak mondható.

A város egészségügyi ellátásában komoly szerep jut a két éve felújított, valóban XI. századi szakrendelőnek, mellette természetesen rendelkeznek megfelelő gyermekorvosi rendelővel, a védőnői szakszolgálat is kiválóan működik.  Persze az is igaz, hogy hevesben is küszködnek az általános tendenciákkal, azaz kevés a gyermekorvos, orvos, egészségügyi dolgozó, de szerencsére az ellátással nincsen gond.

Heves városában nagyszerű sportélet működik, többek között a nagyon népszerű kézilabdával, de atlétikai élsportolókat is adott már a település.

A városnak valamivel több mint tízezer lakosa van, ez a szám évekkel ezelőtt magasabb volt, de Sveiczer Sándor szerint ma már érezhető egy trendfordulás, egyre több a születések száma, köszönhetően a kormány családvédelmi akciótervének, valamint a városi erőfeszítéseknek.

Heves városa is az ipar megteremtését tűzte ki maga elé, egy nagyszabású ipari park projekt megvalósításába fogtak bele, aminek az első lépései már jövőre érezhetőek, de a kormányzati támogatásra is számítanak.

A településen is a hagyományoknak megfelelően sokan járnak kerékpárral, a város már három bicikliút tervezésébe is belefogott, ebből kettő a remények szerint már meg is indul, meg is valósul. Két év múlva még több út átadását tervezik, 2021-re a Mátrától Kisköréig tartó kerékpárút is elkészül, ami természetesen érinti a települést is.

Ami a kampányt illeti, a polgármester szerint öt évvel ezelőtt kemény volt a küzdelem, de mára úgy tűnik, az ellenfelek elfogytak, Sveiczer Sándort egyedül egy független jelölt próbálja megállítani. Véleménye szerint ezzel a városvezetés eddigi munkáját ismerték el az ellenfelek is.

Öt évvel ezelőtt több mint a szavazópolgárok fele ment el választani, a polgármester szerint október 13-án ennél kevesebben járulnak majd az urnákhoz, az országgyűlési és az EP választás számai a kormánypártoknak kedveznek, de még sok munka vár rájuk.

Heves városa egy kistérségi társulás központja is, amelyhez 16 kisebb település tartozik, a polgármester szerint nagyszerű az együttműködés a vezetők között, mint Sveiczer Sándor hozzátette a kistelepülések első emberei is szurkolnak a városnak, mert Heves fejlődése az ő településüknek is sokat tud hozni.