Heves vitákra és erős kampányra számít a politikus

Heves vitákra és erős kampányra számít a politikus

Dr. Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a családvédelmi akciótervről, az elfogadott törvényekről, valamint a közelgő EP választásokról.

A politikus elmondta, hogy ő maga is megjelent a Fidesz szokásos születésnapi összejövetelén, hiszen – mint megjegyezte, az alapítók egyikeként a Bibó Szakkollégium tagjaként volt részese a rendszerváltozás forradalmi időszakának. Hozzátette, a többiekkel ellentétben, a demokrácia beköszönte után először ügyvédként dolgozott, polgári ügyeket képviselve közel harminc éven keresztül. Persze a politikától sosem szakadt el, mindig is támogatta a pártját, sőt 1990-től kezdve egy cikluson át Terézvárosban volt önkormányzati képviselő.

Ám mindezek mellett alapvetően az ügyvédi, jogászi pályájára koncentrált, az évek során megszerzett tudásának, tapasztalatának is betudható, hogy most, amikor az országgyűlés tagja lett, akkor az egyik legfontosabb bizottságnak, a törvényalkotásinak lett az alelnöke, valamint az igazságügyinek a tagja.

Bajkai István szerint a közelmúltban elfogadott családvédelmi akcióterv a miniszterelnök által bejelentett törvényjavaslatok egyik nagyon fontos állomása, ezt majd később további elfogadásra váró javaslatok követik a mostani parlamenti szünetet követően. A már elfogadott törvényekről azt mondta a képviselő, ezek nagyon fontos elemei a családok védelmének, a gyermekszületések támogatásának, ezeket most biztosan nem kell módosítani, ám természetesen amennyiben olyan élethelyzet, kérdés merül fel, ami adott esetben valamely törvény módosítását igényli, akkor ezt megteszik. Hozzátette, a törvényalkotásnak épp az a célja, hogy az emberek életét tegyék könnyebbé, élhetővé, így ha valamilyen új igény merül fel egy már elfogadott törvénynél, amire nem gondoltak teljes körűen, akkor azt átgondolják és szükség esetén módosítanak a családok érdekében.

Azokra a felvetésekre, melyek szerint a törvény csak a házasokra vonatkozik, Bajkai István elmondta, a családjogi törvény szerint, ha valaki leszármazó, itt az édesanya-gyermek, édesapa-gyermek kapcsolatát kell érteni, akkor ez azt jelenti, a gyermekek a család részét képezik, tehát a gyermektámogatást a leszármazói viszony alapján ítélik meg, nem pedig az alapján, hogy a szülők hazások vagy nem.

Hivatalosan a múlt héten indította el a Fidesz a kampányát az EP választásra, melynek középpontjában a bevándorlás elutasítása, a nemzetek Európájának a támogatása áll. A politikus szerint ez a kampány is olyan lesz, mint az eddigiek az elmúlt években, azaz heves vitákra számít, valamint erős kampányra. Megerősítette a miniszterelnök pénteki szavait, a Fidesz számára az a fő kérdés, hogy vannak olyan politikai csoportok, amelyek támogatják a bevándorlást, így megoldani a népességfogyásból adódó problémákat. Velük szemben vannak országok, politikai erők, amelyek a családok támogatásában, a gyermekek születésében látja a megoldást, ide sorolható a Fidesz-KDNP szövetség is.  Megjegyezte, az teljesen természetes igény, hogy a családok támogatásával szeretnék megtartani Magyarországot. Azok az országok, amelyek feladják az identitásukat, a kultúrájukat, egy kevert népességű országgá alakulnak át, feladva a zsidó-keresztény hagyományokat, az bizony annak az adott országnak a problémája, ebbe nem kíván Magyarország beleszólni  A Fidesz-KDNP szövetség nem ezt az utat választja. Mindezek mellett azt is kéri, hogy ezen országok ne akarják ráerőltetni a saját politikájukat azokra, akik a nemzetekben, a családok támogatásában gondolkodnak, ne akarják hatalmi szóval elnyomni a magyarokat. A képviselő megerősítette, minden vita ellenére a Fidesz többször is elmondta, az Európai Unióban képzelik el Magyarország jövőjét, persze ez az EU reformra szorul. Magyarország a nemzetek Európáját képzeli el, nem kívánja elfogadni a nemzetek feletti szuperállamot. Ennek kapcsán azt is megjegyezte, hogy véleménye szerint az EU-t megálmodó alapító atyák biztosan nem ilyen közösségre gondoltak, mint amilyen most van, amit egyesek terveznek, egy nemzetek feletti szervezetet, de ezt a mai európai emberek sem akarják.

A migráció okozta problémákra van megoldás, ezt már Magyarország évek óta hangoztatja, ami szerint a problémát annak keletkezése helyén kell megoldani, nem pedig a bevándorlás támogatásával. A segítséget, a támogatást el kell vinni a nehéz helyzetben lévő országokba és országoknak, az nem megoldás – tette hozzá, hogy a nehéz helyzetben élő milliókat, tízmilliókat hozzuk Európába, akik nem vagy nehezen tudnak beilleszkedni, nem kívánnak dolgozni.