Változásra van szükség Brüsszelben, ezt képviseli a magyar kormány

Változásra van szükség Brüsszelben, ezt képviseli a magyar kormány

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, a Fidesz alelnöke a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt az EP választásokról, arról, hogy mit tesz a magyar kormány az ország biztonsága, fejlődése érdekében, de természetesen szóba kerültek csepeli ügyek is..

Az államtitkár arról beszélt, hogy sajnos még vannak olyan áldozatai, hősi halottai a két világháborúnak, akiknek nem lehet tudni a nyughelyét, akikről nem lehet tudni, ám a minisztérium, a honvédség vezetése is arra törekszik, hogy sikerüljön mindenit megtalálni, mindenkit beazonosítani.

A politikus, a Fidesz alelnökeként értékelte a hétvégi tüntetéseket, mint megjegyezte, a nagy szervezkedés volt elsősorban látható, ám ez szerinte nem hozott eredményt, a tüntetés kudarcba fulladt. Hozzátette, mindezek azt mutatják, az emberek ne kérnek ezekből, már azért sem, mert nincs olyan helyzet, amiért tömegek mennének az utcára. Az ország erősödik, fejlődik, a gazdaság működik, szerencsére van az embereknek munkája. A sokat emlegetett Minka Törvénykönyve módosításánál a tiltakozók meg sem várták, hogy mi történik, pedig mára kiderült, nem történt semmi olyasmi, amit ők megjósoltak ezzel kapcsolatban. Németh Szilárd úgy látja, itt politikai pártcsatározás folyik, hiszen például a nagy tüntetések mellett indult be az ellenzéki casting, hogy ki is legyen a főpolgármester-jelölt, ahol szintén érdekes dolgok zajlottak, hol simogatták, hol püfölték egymást a jelölti vitán. Megjegyezte azt is, hogy Karácsony Gergely Soros György embereit is bevinné a győzelme esetén maga mellé a Városházára.

A politikus arról is beszélt, hogy az önkormányzati voksolás előtt még lesz egy választás, május 27-én lesz az EP választás Magyarországon. Ennek az lesz a tétje – a véleménye szerint -, hogy marad-e a jelenlegi brüsszeli vezetés, amelynek a tagjai bevándorló Európát akarnak vagy pedig sikerül megállítani őket. A politikus meggyőződése szerint változásra van szükség Brüsszelben, ezt képviseli a magyar kormány és minden esemény, minden tiltakozás, minden tüntetés ezért zajlik. Mindezt azért teszik, mert a miniszterelnök és kormánya ellenáll annak a brüsszeli adminisztrációnak, amelyik tönkre akarja tenni az egész Európai Uniót. Hozzátette, azért mára Magyarország nincs egyedül, mert például az ENSZ menekültügyi paktumára kilenc uniós tagállam mondott nemet, mert úgy vélték, ez a döntés óriási veszélyeket hordoz magában. Az európai szabadság, jólét, a zsidó-keresztény kultúra, a nemzeti kultúrák kerülhetnek veszélybe emiatt. Főleg a biztonság fényében, hiszen – mint kiemelte, ma Nyugat-Európában példának okáért nem az a kérdés, hogy beengedik vagy nem a migránsokat, hanem az, hogy mit kezdjenek a már bent lévőkkel. Szerinte Párizsban már vannak olyan utcák, ahová az ember nem teszi be szívesen a lábát, hiszen ott már nem a francia törvények uralkodnak. A külföldi tüntetéseknél is azt emelte ki, hogy a tiltakozások elfajultak, már politikusok is áldozatává váltak a gyűlöletnek.

Az egyre növekvő európai feszültségek kapcsán arról beszélt a képviselő, hogy Magyarországon szerencsére politikai stabilitás van, a kormány a helyén van, parlamenti kétharmaddal a háta mögött. A kormánypártokra, a Fidesz-KDNP szövetségre pedig mindig számíthatnak az emberek, akik ráadásul már többször is kifejtették a véleményüket, többek között azokról a biztonsági kérdésekről, amelyek a migrációs kihívás kapcsán merültek fel. Teljesen lényegtelen ebből a szempontból, hogy mennyien várakoznak, hány embert akarnak Magyarországra erőltetni, hiszen a magyarok kifejtették, megvédik az országukat. A legfontosabb a magyar emberek biztonsága, az ő védelmüket pedig az ország határánál kell kifejteni. A kormány megállította azt a migrációs rohamot, ami az országra zúdult 2015-ben. Ez azt mutatja – mint kifejtette a politikus, hogy Magyarország bebizonyította, stabil kormányzással, fejlődő gazdasággal, a nemzeti érdekek képviseletével, a magyar családok támogatásával, a határok védelmével a világ egyik legbiztonságosabb országát, az egyik legbiztonságosabb fővárosát tudhatják magukénak. Most Olaszország is bebizonyította ezt, hiszen ők a tengeren állították meg a migrációt. Ha van akarat, ha van felkészülés, ha meghallgatják az embereket, hogy mit akarnak, akkor van siker. A magyar emberek nyolcban százaléka támogatja a kormány elképzeléseit, ilyet egyetlen európai ország sem tudott elérni. A kormánypártok voltak például, amelyek eldöntötték a Parlamentben, hogy a határ védelmében szolgáló rendőrök, határvadászok mellé a Magyar Honvédség katonái is beszállnak. Mindezek mellett Magyarország arra is képes volt – emelte ki Németh Szilárd, hogy a Közel-Keleten élő üldözött keresztényeket segítse, támogassa, megvédje őket. Azt is sikerült a magyar kormánynak bebizonyítania, hogy a segítésnek, a támogatásoknak oda kell menni, ahol a probléma keletkezik, legyen szó a Közel-Keletről, Afrikáról. Ott kell rendet tenni!

Magyarország családpolitikája arról szól – mondta el az államtitkár, hogy az itthon megtermelt javakat nem a bevándorlókra kell fordítani, hanem a gyermeket nevelő magyar családokra, a szülőket, leendő szülőket pedig ösztönözni kell a további gyermekvállalásokra. A hazai termékenységi mutató már javult, köszönhetően a kormányzati intézkedéseknek, de a józan magyar gondolkodásnak is. A legutolsó Nemzeti Konzultáción a családok védelméről, az emberek majdnem száz százaléka azt mondta el, a jelenlegi kormányzati út járható.

Németh Szilárd szerint az kiemelten fontos, hogy az állam a saját kezébe vette az oktatás ügyét, az intézményeket, ehhez az elképzeléshez – többek között – Csepel önkormányzata is csatlakozott, ahol korábban polgármester is volt a képviselő. Még városvezetőként fogadtatta el a képviselőkkel, hogy minden egyes a kerületet érintő határozatot egy úgynevezett jövő záradékkal kell ellátni, amiben világossá teszik, ezek a jövő generáció számára jelentenek beruházást. Minden önkormányzat számára, így Csepel számára is nyitott az a kormányzati támogatás, amelynek segítségével és az önkormányzatok hozzájárulásával bölcsődéket, óvodákat fejlesszenek, hozzanak létre. De a városrész más területeit is rendbe hozták, mint az Akácfa utcai kiserőt, ahonnan 800 tonna szemetet szállítottak el. Már egy erdei tornapálya van ott, az egész területet bekerítették a csepeliek nagy örömére.

Csepel nem csak a jelenére, hanem a múltjára is büszke lehet, mára már teljesen felújították a helyi helytörténeti múzeumot, ahol megtalálhatók az Árpád-kori emlékektől kezdve, a sváb betelepítés megörökítésén keresztül, a Weiss Manfréd által alapított gyár történetéig minden fontos emlék, dokumentum.