Olyan Európai Unió kell, amelyik az állampolgárok érdekeivel foglalkozik

Olyan Európai Unió kell, amelyik az állampolgárok érdekeivel foglalkozik

Dr. Zsigmond Barna Pál, a Fidesz országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában a közelgő EP választás kapcsán beszélt Európa jövőjéről.

A képviselő elmondta, ma Európa biztonsága a jövő kulcsa, ezért is van szükség az európai egységre, hogy a kontinens képes legyen megvédeni a határait, mert nem szabad beengednie a bizonytalanságot.

Az európai terrorcselekményeket áttekintve azt lehet látni, az elkövetők között vannak olyanok, akik már második, harmadik generációs bevándorlók, akiknek valamiért nem sikerült az integrációjuk, de az elkövetők között vannak új bevándorlók is. A politikus szerint mindannyiunk felelőssége, hogy normális társadalomban éljünk, ahol az emberek elfogadják az együttélés szabályait, a demokrácia játékszabályait. Azonban ez a demokrácia csak úgy működik, ha rend van és fegyelem, persze az alapvető jogok betartása mellett. Egy tény, az állampolgároknak joguk van a biztonsághoz, az államnak meg kötelessége ezt biztosítani számukra.

Dr. Zsigmond Barna Pál szerint a jövő évi EP választáson egy olyan koncepciónak kellene megszületnie, amelyik képes összhangba hozni a nemzetállamot és az európai gondolatot. Nemrégiben született egy közvélemény-kutatás, amely szerint még mindig a legnépszerűbb gondolat Magyarországon az Európai Unió, ami a politikus szerint jól van, hiszen egy európai ország számára az EU kiemelten fontos. De egy olyan Európai Unió, amelyik azokkal a kérdésekkel foglalkozik, amelyek az állampolgárokat érdeklik, amelyik tekintettel van arra, hogy egyes kérdések a nemzetállami hatáskör részei. Olyan EU, amelyik a nemzetállami érdekeket képes közös európai értékként képviselni, a képviselő szerint volt már erre példa, amikor a közösség nagyon jó irányba ment. A Fidesz szerint ma viszont Brüsszel, a brüsszeli elit elszakadt a valóságtól, az emberektől, olyan kérdésekkel foglalkoznak, amelyek szemben állnak az emberek érdekeivel. Magyarország és szerencsére mások is ezt másként látják, többször is hangot adott véleményének, ám eddig ezzel, hiába vannak egyre többen a magyar álláspont mellett, nem értek el sikert, hiszen leszavazták őket.

A képviselő a közelgő 1956-os megemlékezés kapcsán elmondta, ő a szüleitől hallott sokat a forradalomról, amelynek leverése után nagyon komoly repressziók érték a magyarságot határon innen és túl is, ahol a forradalom és annak leverése újabb alkalmat teremtett arra, hogy tovább szorítsanak az ott élő magyarokon. Erre volt példa a kolozsvári Bolyai Egyetem megszüntetése is Dr. Zsigmond Barna Pál szerint.

A politikus, mint erdélyi gyökerekkel rendelkező ember hozzátette, számára a magyar nemzet a valóság, a magyarságot meg tovább kell adni a következő generációknak, ami egy értékrendet, egy nyelvet, egy kultúrát jelent. Fontos, hogy a magyar nemzet, Magyarország megmaradjon, mégpedig Európában maradjon meg. Azt is kiemelte Dr. Zsigmond Barna Pál, hogy szükség van a következő generációkra, mert az a civilizáció ki fog pusztulni, ahol nincsenek gyermekek. Persze ahhoz, hogy legyenek gyermekek, szükség van egy anyagi biztonságra is.