Hölvényi György : Megértéstől az együttműködésig

Hölvényi György : Megértéstől az együttműködésig

„Vallásszabadság és fejlesztési együttműködés a menekültkérdés megoldása érdekében” – az Európai Parlament néppárti frakciója, a Konrad Adenauer Alapítvány és a Miniszterelnökség ezzel a címmel rendezett nemzetközi konferenciát a mai napon, Budapesten. Az esemény egyik házigazdája Hölvényi György, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselője volt.

Hölvényi György kereszténydemokrata politikus előadásában feltette a kérdést: hogyan kapcsolódik össze a vallásszabadság kérdése a fejlesztési együttműködéssel és a menekültkérdéssel? „Az egyházak és a vallás szerepének hangsúlyozása nélkül nem kerülhetünk közelebb a valósághoz. Ez feltételezi a vallások közti békét és együttműködést” – hangsúlyozta a néppárti képviselő.

 

„Igen fontos a hatékony fejlesztési együttműködés erősítése a magyar és a német állami szervek és segélyszervezetek között a humanitárius és a migrációs válság enyhítése, valamint az üldözött keresztények megsegítése érdekében. Ez lehet az alapja a közös cselekvésnek. A bajba jutott embereknek helyben kell segíteni a helyreállításban, az oktatás megindításában és munkahelyek teremtésével, hogy a keresztények és más vallási és etnikai csoportok ne kényszerüljenek elmenekülni szülőföldjükről” – összegezett Hölvényi György.

 

A konferencián előadóként többek között részt vett Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár, Azbej Tristan, a Miniszterelnökség államtitkára, valamint Markus Grübel a német szövetségi kormány vallásügyi biztosa