ÁLSÁGOS ÉS HAZUG, HOGY AZOK BESZÉLNEK A FORINTRÓL, AKIK NEM SZAVAZTÁK MEG A FORINTOSÍTÁST

ÁLSÁGOS ÉS HAZUG, HOGY AZOK BESZÉLNEK A FORINTRÓL, AKIK NEM SZAVAZTÁK MEG A FORINTOSÍTÁST

 

Álságos és hazug, hogy éppen azok beszélnek a forintról, akik nem szavazták meg a devizahitelek forintosítását, és ezzel kiszolgáltatták a magyar családokat a devizaspekulációnak – jelentette ki Hollik István.

A Fidesz-KDNP frakciószövetség szóvivője elmondta, ezen képviselők között vannak a szocialisták és Gyurcsányék is, akik 2002 és 2010 között megszüntették a polgári kormány otthonteremtési támogatását, ezzel belekényszerítették a családokat a devizahitelekbe és kiszolgáltatták őket a devizaspekulációnak.

„A MAGYAR CSALÁDOK MA VISZONT VÉDVE VANNAK A DEVIZASPEKULÁCIÓVAL SZEMBEN.”

Hollik István egy tablót mutattott be, amelyen több olyan ellenzéki politikus fotója szerepelt, akik nemmel szavaztak az Országgyűlésben a devizahitelek forintosítására. Példaként említette az LMP-s Szél Bernadettet, az MSZP-s Korózs Lajost, a Jobbikos Gyöngyösi Mártont és Sneider Tamást. Megnevezte még a szocialista Bangóné Borbély Ildikót, Molnár Zsoltot, illetve a Párbeszédes Szabó Tímeát. Összesen 38 képviselő mondott nemet a forintosításra – összegezte.

Hozzátette: ha rajtuk múlott volna, akkor több mint egymillió család lenne védtelen a devizaspekulációval szemben.

Hangsúlyozta, az LMP-től a szocialistákon át a DK-ig a Jobbikkal bezárólag nemet mondott minden ellenzéki párt a forintosításra, pedig pont ez az intézkedés az, mely megvédi a magyar állampolgárokat a devizaárfolyamok ingadozásától.

Fotó: fidesz.hu

Magyarország és a magyar családok ma viszont védve vannak a devizaspekulációval szemben azért, mert a Fidesz-KDNP forintosította a devizahiteleket. Az intézkedésre nemmel szavazó ellenzéki képviselők nem a magyar családok pártján állnak, nem védték meg a magyar embereket a devizaspekulációkkal szemben – fogalmazott Hollik István.

(fidesz.hu)