Bajkai István :Ne lehessen életvitelszerűen közterületen élni.

FOGLALJÁK ALKOTMÁNYBA AZ ÉLETVITELSZERŰ KÖZTERÜLETEN TARTÓZKODÁS TILALMÁT!

 

Bajkai István fideszes képviselő arra kéri a kormányt, hogy a jelenlegi alkotmánymódosítás során teremtse meg annak jogi lehetőségét, hogy ne lehessen életvitelszerűen közterületen élni.

A kormánypárti politikus keddi sajtótájékoztatóján kifejtette: több évtizedes jelenség a fővárosban, hogy sokan életvitelszerűen közterületeken laknak. Ez nemcsak közbiztonsági, közegészségügyi probléma, de a városi élet szempontjából is nehézségeket jelent – tette hozzá.

Egyúttal kitért arra, hogy az állam és az önkormányzatok kiterjedt támogatási rendszerrel rendelkeznek arra, hogy átmenetileg szállást biztosítsanak azoknak, akiknek a lakhatása ellehetetlenült vagy nehéz élethelyzetbe kerültek. Ennek kapcsán jelezte azt is, hogy a közmunkaprogramban mindenki részt vehet, hogy magáról, szállásáról gondoskodni tudjon.

Nagyon sokak számára Budapest nemcsak egyszerűen otthon, de Magyarország – és a Kárpát-medence – szellemi, gazdasági, kulturális központja – fogalmazott Bajkai István, megjegyezve: arra kéri a kormányt, hogy a jelenlegi alkotmánymódosítás során teremtse meg annak jogi lehetőségét, hogy ne lehessen életvitelszerűen közterületen élni.